Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Osočený šéf Zaklínače 3 raději opustil CD Projekt Red

+ video z modu HD Reworked Project, co nejspíš bude oficiální.

S dokončováním nejvíce ambiciózních projektů bývají spojeny tvrdé podmínky pro práci, přesčasy, víkendy v kanceláři a jiné ne úplně oblíbené praktiky herních studií. Také tam často musí být nějaký šéf, který je na podřízené jako pes, čili mimořádně náročný, jinak by z toho třeba nevznikla výjimečně úspěšná hra, která posouvá laťku a zapíše se do dějin.

Jenže pak se to logicky nelíbí některým zaměstnancům, kteří si stěžují na teror na pracovišti nebo dokonce šikanu. Právě z ní byl obviněn Konrad Tomaszkiewicz, ředítel tvůrců Zaklínače 3 a druhý z šéfů Cyberpunk 2077 (i šéf produkce dle závěrečných titulků), čili velké zvíře.

CD Projekt Red tedy před měsíci sestavil vyšetřovací tým, aby taková osočení prověřil. Přestože dospěl k závěru, že dotyčný je nevinen, ten se raději po dohodě rozhodl studio opustit.

"I tak se ale spousta lidí okolo mě bojí, pociťují stres či diskomfort, když se mnou pracují. Chci se jim proto omluvit za veškerou zlou krev, kterou jsem svým jednáním vyvolal. Budu pracovat na svém chování, což je dlouhý proces, leč nevzdávám to a věřím, že se mi to povede," uvedl Tomaszkiewicz pro Bloomberg. Měl přitom údajně být jedním z vedoucích lidí na pokračování Zaklínače, ale představenstvo firmy s odchodem souhlasilo.

Watch on YouTube

Dnes večer rovněž zveřejnil nadšenec Halk Hogan nové video ze svého neoficiálního modu pro Zaklínače 3 - HD Reworked Project NextGen (HDRP).

Ukazuje některé nové textury a další vizuální vychytávky ve srovnání bok po boku.

A co je klíčové - CD Projekt Red ho prý napřímo oslovil, aby s ním spolupracoval, takže je prý solidní šance, že HDRP by mohl být součástí oficiálního nextgen updatu slíbeného na konec tohoto roku pro PlayStation 5 a Xbox Series X.

Read this next