If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Blizzard se zvětšuje

Kutí se tam něco velkého.

Blizzard Entertainment si pronajal dvě nové budovy v blízkosti svého obrovského kampusu v Irvine v Kalifornii, jak informuje plátek Orange County Business Journal.

Současný komplex Blizzardu o velikosti 21 832 metrů čtverečních se tak rozroste o dalších 9 290 metrů. Velikost Blizzardího komplexu se tak zvětší zhruba o čtyřicet procent. Tato expanze je jednou z největších svého druhu v Irvine za poslední tři roky. Před třemi lety expandoval opět Blizzard, kdy více jak zdvojnásobil velikost svých kanceláří.

Znamenat to může pouze jediné – Blizzard musí někam umístit své stále se rozrůstající řady. Jak víme, tak v současné době se v Blizzardu pracuje na novém datadisku pro World of WarCraft (Cataclysm je již hotov a vyjde 7. prosince), druhé části StarCraft II s podtitulem Heart of the Swarm a na Diablu III.

V Blizzardu se také pracuje na "neoznámeném herním titulu", o kterém nevíme prakticky nic. V současné době jsou pro práci na této hře otevřeny čtyři pracovní pozice – dvě programátorské a dvě umělecké. Kolují spekulace, že by se mohlo jednat o WarCraft 4, ale žádná vodítka zatím nejsou.

Pravděpodobná je i možnost, že se do nových prostor přesune vývoj připravované MMO hry. Na té začal pracovat malý tým vývojářů v polovině roku 2007. Postupně na vývoj přešlo několik veteránů World of WarCraft vývoje, například Jeff Kaplan.

Je tedy možné, že by mohlo ono nové MMO dostat po třech a půl letech předprodukčních prací zelenou a vývoj by se tak přesunul do plnohodnotné produkce. Což vyžaduje zásadní navýšení počtu vývojářů.

Blizzard na svém webu pro nové MMO hledá 17 pracovníků na různé pozice od animací, přes design, produkci až po programování. Celkově hledá Blizzard pro práci v Irvinu 160 lidí.

Připomeňme jenom, že nové MMO od Blizzardu nebude druhým dílem World of WarCraft a jak již bylo několikrát řečeno, bude se jednat o zcela novou značku. Což je pro Blizzard poprvé od roku 1998, kdy vyšel první StarCraft.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Diablo III

Video Game

Diablo III: Reaper of Souls

Video Game

See 2 more
Related topics
About the Author

Adam Homola

Contributor

Comments