Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Objeví se StarCraft II ještě letos?

Mnohé nasvědčuje tomu, že nikoliv.

Že by měla hodně očekávaná strategie StarCraft II spatřit světlo herního světa ještě v tomto roce, v to patrně nikdo soudný z herní obce nevěřil. Jinak na tom jsou ovšem investoři, co si kvůli absenci téhle hry dělají starosti. Až tak velké, že společnosti Activision měla kvůli tomu v minulém měsíci klesnout hodnota akcií o 14%.

Navzdory tomu se v Activision tváří stále hodně sebevědomě - stran plnění svých finančních cílů pro tento rok. Nejenom ve firmě, ale také mnozí analytici se domnívají, že potenciálně hodně úspěšná akce v Modern Warfare 2 může kompenzovat případné ztráty vzniknuvší při neúčasti StarCraftu II v předvánoční herní nabídce. Co je i tak dosti našlápnutá, stačí zmínit Tony Hawk: Ride či DJ Hero.

Za vším tímhle povykem (dalo by se skoro říci pro nic) je Blizzard, který druhdy vypustil info, že pokračování jejich legendární RTS StarCraft z roku 1998 by se mohlo objevit na trhu před koncem roku 2009. Nicméně Blizzard je příliš dobře známý svými častými odklady, souvisejícími ovšem také s firemním perfekcionismem. Neboli každou hru vydávají až tehdy, kdy je stoprocentně vyladěná. S tímhle přístupem Blizzard koneckonců slaví nemalé úspěchy.

Skutečnost, že ještě nezačal ani betatest Starcraft II potvrzuje oprávněnost obav investorů, že rok 2009 není pro vydání téhle hry reálným termínem. Pokud beta začne v srpnu a pokud by se měla opakovat kauza s World of Warcraft, který byl beta testován celé čtyři měsíce pro maximální odladění a vychytání much, je zřejmé, že až rok 2010 bude tím, kdy bychom mohli StarCraft II spatřit v herních obchodech. Každopádně 21. srpna začíná BlizzCon, kdy bychom všichni měli být o něco moudřejší.

Read this next