If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Diabla 3 se prodalo 10 milionů, předplatitelé WoW klesají

Jo, a COD Elite má asi 2,3 milionů předplatitelů.

Activision Blizzard měl v noci ze včerejška na dnešek setkání s investory, kde prozradili pár zajímavých věcí. Nejzajímavější z nich je asi to, že Diabla 3 se prodalo do této doby už kolem 10 milionů kopií a jde o nejrychleji prodávanou PC hru v historii.

Zástupce Blizzardu na setkání s investory mluvil o tom, že sice měli na začátku několik problémů, ale ty během pár týdnů odstranili a teď se soustředí na to, aby lidé Diablo 3 hráli i po prvním dohrání. Podle slov Mika Morhaima, šéfa Blizzardu, pracují na odměnách v end-game a zejména na player versus player módu.

Blizzard také prozradil, že jim klesá počet předplatitelů World of Warcraft. Koncem června jich bylo 9,1 milionů, což je o milion méně, než měli koncem března. Zmizelo jim milion předplatitelů během tří měsíců. Přitom například ještě v říjnu 2010 měli zatím největší počet předplatitelů - 12 milionů.

Morhaime má ale vysvětlení. Většina hráčů World of Warcraft si dala přestávku, aby mohli hrát Diablo 3. Chystaný přídavek do WoW Mists of Pandaria, který vyjde v září, by měl ale určitý nový počet předplatitelů do hry vrátit.

Na setkání s investory ale nebyl jen Blizzard. Druhá část firmy, Activision, prozradila, že Call of Duty Elite má alespoň 2,3 milionů předplatitelů a 12 milionů registrovaných uživatelů. Řekli ale, že DLC ke Call of Duty se už neprodává tolik, jako dřív. "Zaznamenáváme změny v chování zákazníků, následkem čehož stahovatelné přídavky už nejsou tak úspěšné, jako v minulosti," řekl Eric Hirshberg.

A chcete vědět, jaká hra Activisionu byla na konzole zatím za rok 2012 nejprodávanější? Skylanders! Nikdy jste o ní neslyšeli? Nedivíme se

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Diablo III

Video Game

Diablo III: Reaper of Souls

Video Game

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments