Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Fotoseriál z Dragon Age: Procitnutí

Rozšíření recenze snadno stravitelnou formou.

Dnešní fotoseriál doplňuje a rozšiřuje pondělní recenzi nejnovějšího datadisku k loňskému hitu Dragon Age. Přináší obrázky s popisky plnými dalších informací, které se do původního článku již nevešly. Procitnutí vypráví o dalších osudech Šedého strážce, který se tentokrát vydává do severní části Fereldenu, přímořské oblasti nazvané Amaranthine. Tam se musí utkat s novou, neznámou hrozbou, kterou pro místní kraj představují inteligentní zplozenci.

Jeho první úkol je hned po příjezdu do Šedé tvrze jasný – ochránit ji před útokem nepřátel a stát se jejím právoplatným majitelem. Jakmile vyřeší všechny tyto organizační věci a zajistí chod pevnosti, navštíví i další oblasti, kde hledá vodítka pro své pátrání. Příběh jej zavede do hustě zalidněného města, temných močálů, opuštěného trpasličího podzemí, či podivného hvozdu, kde se přeskupují stromy.

Cestou ho doprovází šestice různorodých společníků, přičemž každý má jinou povahu a to je často i zdrojem mnohých vtipných momentů a situací. Najdou se však i takové, kdy jde o život a tehdy dost záleží na tom, jak moc jsou hlavnímu hrdinovi věrní. A jejich malým přiblížením bychom koneckonců mohli i začít.

Prvně si určitě všimnete rudovousého trpaslíka Oghrena, jehož oplzlé vtípky a sklony k alkoholu byly v datadisku povýšeny na mnohem vyšší úroveň. Zde se zrovna hlavní postavě svěřuje s nějakou svou nepříjemnou vyrážkou, to je mu podobné.
Anders je mág na útěku, odpadlík a průšvihář, jehož neustále pronásleduje Oltář. Často vtipkuje a je to opravdu nenapravitelný cynik. Mnozí na fórech v něm vidí mix Alistaira a Zevrana a být v datadisku romance, tak je o nového miláčka všech žen postaráno.
Nathaniel Howe je ztracený syn Rendona Howa, který v Pramenech tahal za nitky a částečně stál i za Loghainovou zradou. Vzhledem k tomu, jak Prameny dopadly, však ztratil jeho rod přízeň a on sám se musí smířit s hříchy svého otce, i když to pro něj není nic lehkého.
Spravedlnost je duch vytržený z Úniku, kterého mocná magie přenesla do těla mrtvého šedého strážce. Svět smrtelníků je pro něj velkou neznámou, a proto v něm každou chvíli objevuje nové krásy. Duší však stále zůstává obráncem práva a pořádku a je proti jakémukoliv příkoří a křivdám.
Velanna je dálskou čarodějkou, která dává lidem za vinu to, že její národ přišel o svou kulturu a dědictví. Hluboko v srdci jí plane nenávist a svou přírodní magii považuje za instrument pomsty. V kůži člověka s ní není lehké vyjít, ale má k tomu aspoň dobré důvody.
Poslední, šestou společnici vám bude dělat trpasličí zlodějka Sigrun. Je to členka Legie mrtvých, která se smrti rozhodně nebojí a věří, že jen obětováním se zbaví svých předchozích hříchů. Také je to ovšem schopná zlodějka se sklony ke kleptomanii a ještě lepší bojovnice.
A tady jsou naši hrdinové konečně všichni pohromadě. Úsměv!
Krom nových postav také narazíte i na pár starých – zde je například denerimský kovář Wade, který se opět rozčiluje, že musí dělat něco podřadného. A Herren, jenž ho neustále peskuje a řídí jeho obchod, je samozřejmě poblíž, jen mimo záběr. V Šedé tvrzi jsou oba dva samozřejmě z naprosto nezištného důvodu, jak jinak.
Chybět samozřejmě nesmí ani Alistair, v tomto případě už korunovaný král. Jeho fanynky si ho mohou užít aspoň v úvodu, zatímco příznivci Leliany, Zevrana či Morrigan mají holt smůlu. No jo, tak třeba příště.
I moudrá a zkušená čarodějka Wynne si našla ve svém nabitém rozvrhu chvilku, aby vás navštívila a zadala vám jeden úkol.
Ve vaší Šedé tvrzi může být občas docela rušno, zvlášť shromáždí-li se veškerá šlechta, aby vás zahrnula nejrůznějšími žádostmi.
Občas dojde během vašeho panování i na opravdu závažná rozhodnutí, která ovlivní osud celého vašeho arlingu a jeho obyvatel, proto zvažujte každou takovou volbu velmi pečlivě.