Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Far Cry 3 oficiálně

Zpět na tropický ostrov.

UbiSoft na své noční E3 konferenci potvrdil Far Cry 3, který vás z Afriky vrátí zpět na tropický ostrov.

Hra vzniká ve studiích UbiSoft Montreal souběžně pro PC, Xbox 360 a PlayStation 3 ve spolupráci s týmy UbiSoft Shanghai a Massive Entertainment. Datum vydání je předběžně stanoveno na rok 2012.

Ve hře se zhostíte role Jasona Brodyho, "muže na samém okraji světa". Brody se ocitl na tajuplném tropickém ostrově, kde řádí divoši, neexistuje tu žádný zákon a jediné, čím si můžete být jisti, je násilí.

Během hry budete muset dělat taktická rozhodnutí, jako když se spřátelíte s jednou domorodou frakcí nebo jiné naopak vyhlásíte válku. Tato rozhodnutí ovlivní další průběh hry i její konec.

Nejvíce o hře napověděla několikaminutová předváděčka na E3 konferenci UbiSoftu, která nám připadala mnohem surovější, brutálnější, ale také realističtější - viz třeba napadání nepřátel zezadu nožem, hektické plavání či hráčova marná snaha vyprostit se z pout. Ve videu opakovaně figuroval také šílenec, který by velmi dobře mohl být hlavním antagonistou.

Kromě otevřeného herního světa, krycího systému a možnosti schovávat se za předměty demo napovědělo snad už jen to, že Far Cry 3 bude extrémně adrenalinová záležitost. Více informací se snad dozvíme během tohoto týdne.

Nezapomeňte Eurogamer bedlivě sledovat v úterý dopoledne, kdy vám celou předváděčku hry přineseme s českými titulky.

Read this next