If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Přední obchod zve na 1. února na půlnočku Diablo III

Jak na to reaguje Blizzard?

Ani neuplynulo pár hodin od znepokojujícího "korejského rizika" a objevila se zpráva v podstatě úplně protichůdného vyznění, která může vnést slunce do jinak pošmourné neděle.

Obchod Best Buy ve městě Rochester v americkém státě Minnesota vystavil velký reklamní panel, na němž zve do své prodejny na půlnoční zahájení prodeje Diablo III už na 1. února 2012. To by bylo dříve, než předpokládali i ti největší optimisté. Na panelu dokonce běží i digitální odpočítávání zbývajících dnů do vydání.

Takové reklamní aktivity velkých řetězců se připravují v předstihu, bývají centrálně zařizované a nepatří mezi věci, které by někdo z agilních prodavačů slátal na koleně ve volném čase. Je to zkrátka něco jiného než strávit pár vteřin tipováním data na webu nějakého online-shopu toužícího po laciném zviditelnění, mezi něž se přední řetězec Best Buy neřadí.

Když se Joystiq, který vše vyfotil, optal prodavače Best Buy v daném obchodě, ujistil ho, že nejde o nějaký omyl a že tato půlnočka platí. Zvláštní je pouze to, že jeho tweet na toto téma byl posléze smazán. Možná byl někdo rychlejší, než měl.

Věrohodnosti termínu nasvědčuje 3. únor uváděný v jiném obchodě sítě Gameplay, který ho na tradiční pátek pro Velkou Británii nahodil zřejmě nezávisle na této zprávě. Na druhou stranu, propagace hry teď vůbec neběží a tato firma mívá ve zvyku ohlašovat vydání aspoň pár měsíců dopředu, což by spíš mluvilo pro březen.

UPDATE 10:00 - reakce komunitního manažer Blizzardu na Twitteru: "Obchody neví datum, dokud ho oficiálně neoznámíme tiskovou zprávou. Zároveň ale nemůžeme zabránit každému jednotlivému obchodu v určení termínu." (thx Dalish).

UPDATE 9.1. - datum bylo nepřesné, obchod se omluvil.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Diablo III

Video Game

Diablo III: Reaper of Souls

Video Game

Related topics
PC
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments