Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Oznámení Sniper Elite V2

Tvůrci Aliens vs Predator nezavřou krám.

Britské studio Rebellion nemusí zavřít krám. Vedle práce pro Konami (akce NeverDead o přežití bez částí těla) se jim podařilo podepsat kontrakt s vydavatelem 505 Games na vytvoření hry Sniper Elite V2. Vyjde v roce 2012 pro současnou generaci konzolí (jednička byla i pro PC).

O náplni hry jsme se zatím nic konkrétního nedozvěděli. Jen abnormálně silné řeči zakladatele Rebellionu Jasona Kingsleyho, kterak minulý díl Sniper Elite definoval žánr, jak považuje 505 Games za hlavního distributora (ve skutečnosti tomu je naopak), jak bude pokračování skvělou hrou nebo dokonce jak se s ním těší na získání dalších ocenění.

První díl Sniper Elite z roku 2005 totiž vyhrál TIGA Awards. Šlo o slušnou, ale přehlíženou third-person akci (slabý marketing), ve které jste hráli za odstřelovače v závěru druhé světové války v poničených německých městech.

Studio Rebellion naposledy zklamalo s loňským ambiciozním Aliens vs Predator (pro SEGU), Rogue Warrior (pro Bethesdu) a Shellshock 2 (pro Eidos). Tím pádem pro něj bylo velmi obtížné sehnat nějakého nového vydavatele, aby s ním riskoval při investici do dalších her, a uhnání 505 Games v takové situaci musí považovat za úspěch. Otázkou zůstává, kolik vývojářů v Rebellionu zůstalo, pokud minulý rok neměli do čeho píchnout.

Read this next