Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

EA vysvětlují, proč v EURO 2012 chybí licence nároďáků

Nemají ji na půlku týmů, ani u pořadatelů turnaje.

Fanoušci fotbalu jsou zklamaní, že téměř polovina z 53 mezinárodních týmů ve včera vydaném DLC pro FIFA 12 není licencovaná a obsahuje vymyšlená jména a dresy. Mezi nelicencovanými týmy je například Slovensko, Wales, Estonsko, Bělorusko nebo Makedonie.

Nejbizarnější na tom všem je, že licencované nejsou ani národní týmy Polska nebo Ukrajiny, což jsou dvě země, které červnové Euro 2012 hostují.

Potvrdilo to už i samotné EA, které vysvětluje, že licence mají na 24 týmů z celkových 53 týmů. Tiskový mluvčí Eurogameru řekl, že ačkoli by chtěli mít licence na všechny týmy, museli by vyjednávat ze zástupci národním týmů všech 53 zemí a to se ukázalo jako nereálné.

"Licencování týmů a lig je obchodní rozhodnutí založené na velikosti trhu a limitovaným rozpočtem," říkají v oficiálním prohlášení.

Jinými slovy, na Slovensku není trh tak velký, aby se jim vyplatilo investovat peníze do licence na opravdový národní tým.

České fanoušky ale může potěšit, že Euro 2012 obsahuje alespoň licenci na český národní tým. EA uzavřelo s českým národním týmem smlouvu na další čtyři roky, takže náš nároďák se bude v sérii FIFA objevovat minimálně do té doby.

Startovní trailer na přídavek

Read this next