Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

EA otevřeně přiznali, že některé verze FIFA 14 jsou jen recykláty

Přesto za ně chtějí plnou cenu.

Klidně mohou věnovat na charitu miliony dolarů z Humble Bundle nebo Červenému kříži část tržeb z tématického DLC pro SimCity, ale když tato "nová image" nebude v souladu s obchodní politikou uplatňovanou vůči koncovým zákazníkům, těžko se vnímání firmy v očích veřejnosti nějak zásadně změní.

V těchto dnech vycházející fotbal FIFA 14 je ve verzích pro VITA, PS2, PSP, Wii a 3DS označen jako "Legacy Edition". Na zadní straně krabičky v červeném rámečku otevřeně varuje všechny potenciální zákazníky, že "obsahuje pouze aktualizované soupisky a dresy", zjistila zahraniční média:

Tisková zpráva Nintenda k tomu ještě upřesnila, že hra na 3DS neobsahuje žádné změny v hratelnosti nebo herních režimech oproti FIFA 13. I zástupce EA nedávno pro PocketGamer potvrdil, že letošní FIFA na VITA je "jen přeskinovanou verzí toho pořád skvělého fotbalu".

Byl by to jistě chvályhodný čin, přiznat takto veřejně, o čem všichni dlouhodobě u každoročního evergreenu spekulují. Jen kdyby EA za FIFA 14 na těchto platformách nestálo plnou cenu - tedy 40 britských liber, nebo u nás 899 Kč za PSP verzi, 699 Kč za PS2 verzi či dokonce 1099 Kč za VITA verzi, což je za nová jména fotbalistů a oblečení přeci jen trochu příliš.

Pokud si tedy FIFA 14 plánujete pořídit, buďte na pozoru, abyste sáhli po PS3 či X360 či PC verzi, které jako jediné obsahují nový obsah/vylepšení/režimy (viz včerejší recenze), ačkoli ani v nich těch změn není tolik, kolik jich přinese v listopadu nextgen verze fotbalu na novém enginu.

Proč EA musejí FIFU vydávat v této v podstatě zbytečné Legacy re-edici i na ostatních platformách, když na nich nedošlo k žádným změnám, zůstává záhadou. Může to souviset s licenčními podmínkami, které mohou např. smluvně nařizovat vydat nový díl hry rok co rok, ale výrobci se už na výběhové platformy nevyplatí soustředit.

Rozdíly ve zpracování fotbalistů v PES 2014 a FIFA 14 v demu pro X360/PS3

Read this next