Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Video z proběhnutí MGS5: Ground Zeroes za 10 minut

Skutečně to za určitých podmínek jde.

Okolo délky této právě vycházející hry Konami panovala velká kontroverze již dříve, kdy se lidé pozastavovali nad tím, že za svou tisícovku dostanou jen pár hodin zábavy. Když se k tomu přidala japonská mentalita s přiznáním, že to je vlastně pouhé demo budoucího The Phantom Pain, který má být stokrát větší, byl oheň na střeše. Redaktor Eurogamer se proto pokusil o proběhnutí celým Ground Zeroes za pouhých 10 minut a podařilo se mu to, jak dokládá následující video:

Watch on YouTube

Důležité je doplnit, že šlo již o několikáté hraní, tzn. hráč již věděl, co přesně má dělat a kudy se vydat co nejrychleji k cíli. Také přeskakoval veškeré cutscény a nezabýval se pěti vedlejšími misemi (Side Ops) ani časovkami (Trial Records). Zkrátka není to nějaký návod, jak byste správně měli hrát, nýbrž jak se dá vše rychle dohrát, jakási obdoba tzv. speedrunů.

Hideo Kojima k tématu minulý měsíc zdůraznil, že na rozdíl od minulých dílů Metal Gear Solid se nejedná o lineární hru: "Ground Zeroes v jedné hlavní misi poskytuje hráči svobodu v pohybu a řešení herních situací, takže si lze hraní užívat opakovaně, aniž by začalo nudit. Věřím, že hráči budou spokojeni s celkovou herní dobou a nebudou řešit jen čistý čas nutný na dokončení."

Read this next