Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dobré ráno s Eurogamerem - čtvrtek, 29. ledna

Datum Medieval Engineers, z Valve ministrem, zhoršené funkce VITA, neetický plakát Dying Light...

"Dobré ráno s Eurogamerem" vychází ve všední dny obvykle v 6:15 nebo v 9:15 a stručně shrnuje poslední aktuality z videoherního světa, abyste měli co číst cestou do školy, zaměstnání nebo doma u snídaně. Doporučujeme vám také přihlásit se k odběru pravidelného emailového newsletteru.

- Early Access teprve nedávno oznámené domácí hry Medieval Engineers na Steamu začne už 19. února.

- Původní ekonom Valve byl po volbách opravdu jmenován ministrem financí Řecka. Jestli při nové práci využije zkušenosti s virtuální ekonomikou v Team Fortress 2 a zachrání zemi od bankrotu, není známo, každopádně velice slušná kariéra.

- Dnes bude oficiálně oznámen termín Battlefied Hardline bety, nejspíš půlka příštího týdne. Zatím tu máme vývojářský deníček pojednávající o změnách hry díky ohlasům fanoušků:

Watch on YouTube

- V polovině února se v New Yorku uskuteční akce pro pozvané novináře a celebrity týkající se PlayStation, kde bude mj. k zahrání řada ještě nevydaných her.

- Hospodské skladby z Dragon Age Inquisition si po omezenou dobu můžete stáhnout zdarma díky vstřícnosti BioWare.

- The Bard's Tale 4 nezpomalí vývoj Torment: Tides of Numenera, ujišťují inXile.

- Česká hra Take on Mars se v dubnu dostane do bety a v červnu do finální verze, viz plán:

- Sony se zřejmě nedohodla s Google a odstraní z handheldu VITA zabudovanou aplikaci Maps, aplikaci YouTube (stále půjde videa přehrát přes prohlížeč) a také některé funkce pro službu Near. Stane se tak v příštím updatu firmwaru.

- V Brazílii se o Vánocích prodalo 300 tisíc krabicovek Far Cry 4, pochlubil se UbiSoft, jen o 30 tisíc méně než Watch Dogs, které byly považované za velký úspěch. FC4 o Vánocích předhonila jen fotbalová dvojka PES a FIFA.

- Nejpopulárnější herní YouTuber je citován na oficiálním plakátu na Dying Light, konkrétně výrok "Miluju tuhle hru, je taaaak úžasná" vzaný přímo z videa. Problém je v tom, že za dané Lets Play inkasoval peníze v rámci placené spolupráce s výrobcem, což už se ale lidé, kteří uvidí jen plakát, bohužel nedozví a je to tak minimálně neetické:

- Valve vyplatili tvůrcům obsahu z hráčské komunity celkem 50 milionů dolarů, o které se rozdělilo 1500 lidí ze 75 zemí. Ano, to jsou ti, kteří vyrábějí předměty do DOTA 2, Team Fortress 2 či Counter-Strike, např. zbraně, čapky, skiny nebo mapy.

- Nadšenec předělal prostředí z adventury Grim Fandango do Unreal Engine 4, obrázky zde:

Read this next