Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hardwarový týdeník hráčů - 30/2015

Netradiční plány Nokie, „herní“ router a pár základních desek..

- AMD se připomíná s uvedením nového APU, konkrétně jde o model A8-7670K, jenž nahrazuje A8-7650K, jako nejvýkonnější kousek A8 řady. Hlavní novinkou jsou zvýšené frekvence procesoru a také grafické části. Nejedná se úplně o herní kus křemíku, podle AMD je ale ideální pro populární e-sport hry.

- Plextor uvádí do prodeje novou řadu SSD disků s označením M6V. Oproti předchůdcům nabízí lepší přenosové rychlosti jak pro čtení, tak zápis. K dispozici jsou 3 verze v závislosti na kapacitě, a sice 128, 256 a 512 GB. Také ceny nejsou vůbec špatné.

- ID-Cooling představilo celkem zajímavé vodní chlazení. Hunter Duet zvládne chladit procesor i grafickou kartu a stačí mu pouze jeden okruh a jeden radiátor. Celé řešení je pak jednodušší, než když máte pro každou komponentu vše zvlášť. Asi nenajdete typ procesoru, se kterým by novinka nebyla kompatibilní. U grafické karty si ale bude třeba dát pozor.

- Chystaná vlajková loď mezi základními deskami od Gigabyte pózuje na prvních fotkách. Celým názvem se jmenuje Gigabyte Z170-SOC Force a jak její označení napovídá, bude určená pro patici LGA1151 a procesory Skylake.

- Máme tu také asi nejdivočejší spekulaci poslední doby. Do virtuální reality se chystá jeden velmi netradiční hráč a tím je Nokia. Respektive to, co z firmy zbylo, po prodeji mobilní divize Microsoftu. Odhalení konkrétního produktu se prý dočkáme už příští týden.

- ASRock odhalil futuristicky vyhlížející „gaming router". Zajímavý vzhled mu nelze upřít, jen jeho herní označení představuje záhadu. Výrobce totiž při představení vyzdvihl možnost ovládat třeba televizi pomocí routeru a mobilní aplikace. O „herních" možnostech ale zatím nepadlo ani slovo.

- K Xboxu One brzy budete moci připojit myš a ta bude normálně fungovat. Chystanou podporu na Twitteru potvrdil šéf Xbox divize. Zatím není jasné, jak bude nakonec myš fungovat. Protivníky v multiplayeru s ní ale velmi pravděpodobně drtit nebudete.

- MSI chystá další 3 základní desky pro Intel Skylake, který má být uvedený začátkem letošního Gamescomu. Tyto budou patřit do edice Gaming a zatím byl odhalen první teaser obrázek všech modelů. Dostupné mají být po 5. srpnu.

- Kdysi Apple, nedávno Firefox a brzy nebude Flash vítaný ani v Twitchi. Populární streamovací služba pomalu chystá jeho nahrazení technologií HTML5. V současné době spouští nový přehrávač, jehož ovládání už je právě v HTML.

Read this next