Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hardwarový týdeník hráčů - 30/2016

Objevování se GTX 1060, Nvidia Ansel v první hře, herní ThinkPad.

- Další model Radeon RX 480 je oficiální. Asus představil Strix variantu, na kterou lákal již před nějakou dobou. Karta nabídne tradiční Strix design s RGB podsvícením a také vyšší takty oproti referenci. Prodávat se začne v polovině srpna.

- Razer představil celkem netradiční novinku - mechanickou klávesnici pro iPad Pro. Má sloužit také jako ukázka nových mechanických spínačů. Díky „ultratenkému" profilu tak mohou být použity i pro tabletovou klávesnici. Brzy je můžeme čekat v Blade noteboocích.

- Google podle posledních zpráv ukončil práce na VR headsetu, který měl konkurovat Oculus Rift a HTC Vive. Místo toho se internetový gigant zaměří na podporu platformy Daydream a vše s tím spojené.

- MSI se rozhodlo, že stále nemá dostatek modelů Nvidia GTX 1070 a 1080, a představuje řadu Gaming Z. Po stránce designu vychází ze známé řady Gaming, Z má ale přinést „vrchol Pascalu". S těmito kartami tak dostanete nejvyšší takty v nabídce výrobce.

- Pamatujete na technologii Nvidia Ansel? Slibuje revoluci v pořizování screenshotů a podpora právě dorazila do první hry. Trošku překvapivě Ansel jako první podporuje Mirror's Edge: Catalyst, které nebylo původně oznámeno mezi prvními. Ansel ale zatím neumí vše, co Nvidia slibovala.

- Začínají se objevovat nereferenční GTX 1060. Výrobce EVGA zatím představil čtyři. Mezi modely nechybí výkonný FTW s ACX 3.0 chlazením, ale na výběr bude také menší karta s jedním ventilátorem pro malé skříně.

- Lenovo má údajně již velmi brzy představit nový ThinkPad notebook. Na tom by nebylo nic zvláštního, ale novinka má být určena také pro hraní. Spekulace zatím mluví o snadném přepnutí do herního režimu a speciálním chlazení, aby to celé mohlo fungovat. Navíc se má na stroji podílet ESL.

- K nákupu základní desky vám nyní MSI dá roční licenci na software XSplit. Zahrnuje programy pro nahrávání a editaci videa a také druhý pro streamování. Nabídka se vztahuje rovnou na několik modelových řad.

- Herní monitory AGON od AOC se dočkají nových posil. Obě novinky nabídnou shodně 24" TN panel a QHD rozlišení (2560 x 1440). Dražší model vám potom nabídne ještě G-Sync od Nvidia a obnovovací frekvenci 165 Hz. Ten levnější umí Adaptive-sync a obnovovací frekvence činí 140 Hz.

- Svoje nereferenční GTX 1060 ukázalo také MSI. Stejně jako v případě EVGA jich je na výběr dostatek a mezi variantami nechybí tradiční Gaming a také Armor. Nový model nese označení 6GT, takty má stejné jako Armor, dostanete ale jiný design. Kromě toho se chystá mini varianta, na představení si ale počkáme.

Read this next