If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Mini-PREVIEW: Project Cars 2

Letošní díl přinese víc aut, víc tratí a víc počasí.

Hra Project Cars 2, ne tak tajné pokračování úspěšných závodů z roku 2015 od Slightly Mad Studios, nám dala nahlédnout pod kapotu díky uniklému traileru, který odhaluje spoustu nových podrobností. Pojďme se na tento trailer podívat a rozebrat si, co to vlastně všechno znamená.

Cover image for YouTube videoPROJECT CARS 2 Trailer

Zaprvé, jak už vám nejspíš došlo z názvu a skutkové podstaty, Project Cars 2 bude obsahovat auta. A to hodně (slibuju, že tenhle rozbor bude postupem hlubší). Nejdřív zahlédneme McLaren P1 GTR, kterých bylo vyrobeno jen 45. Project Cars 2 vám nejspíš poskytne tu nejlepší šanci, jak usednout za jeho volant a projet se s tímhle absurdním automobilovým neřádem.

Pak tu máme počasí! Hlavním přídavkem je podle všeho sníh a tady vidíme, jak nějaká odvážná duše se svým meďourem projede čímsi jako ledovou louží. Tyto a jim podobné nové povětrnostní podmínky nejspíš budou klíčovou součástí toho, o co v Project Cars 2 půjde.

A podívejte, další počasí! Vývojáři ze Slightly Mad Studios dokonale vymodelovali bodavý vítr, který se prohání přes Kent během chladné podzimní neděle v Brands Hatch, a zdá se, že svou roli sehraje i střídání počasí. Je to klíčový prvek motosportů, který si vlastně nikdy pořádně nenašel cestu do videohry - mít vítr v zádech s sebou nese nepopiratelnou výhodu, když jedete rovně, a stejně tak vám může proudění vzduchu za vozem přijít efektivnější, když jedete proti větru. Zajímavá záležitost. Pro mě tedy rozhodně.

A hele, ještě víc počasí! Ty louže na okraji tratě naznačují, že si Slightly Mad Studios dali s proměnlivým počasím opravdu záležet, což je vítaná zpráva. V posledních letech si vývojáři závodních her podle všeho usmysleli, že proměnlivé počasí je záležitostí minulé generace - Forza Motorsport 6 představila vlhké počasí, které bylo zapečené do tratí, a Gran Turismo Sport se bez proměnlivého počasí také obešlo, i když představovalo stálý element PS3 verzí této série od Polyphony. Jakožto fanoušek vytrvalostních závodů - a někdo, kdo strávil velkou část minulého víkendu sledováním toho, jak déšť v noci skrápí závodníky na Daytona 24-hours - vidím opravdu nerad, že se hry od počasí odklonily, takže mě jen těší, že se Project Cars 2 nebojí toto téma otevřít naplno.

A tady je další louže. No snad nečekáte, že napíšu dalších 100 slov o troše vody...

Tady je zajímavý pohled na GT3 Huracan. Co je na něm zajímavého, ptáte se? Inu, mě osobně fascinují ty detaily. Auto je polepené falešnými sponzory (což je něco, co mi na původním Project Cars docela vadilo, protože já mám rád hlavně autentičnost), ale na čísle je vidět značka Blancpain. Že by Slightly Mad Studios získali licenci na Blancpain? Upřímně doufám, že ano, protože Blancpain má seznam tratí i vozidel, který se vyrovná i sérii GT, a už je to opravdu hodně dlouho, co jsme tu měli slušný a autentický závodní simulátor s náznakem reality.

Tohle podle mě hodně vypadá jako Porsche 935, 911 navržená Norbertem Singerem kvůli pravidlům FIA skupiny 5, která zrodila generaci bizarních a velkolepých závodních aut. Licenci na Porsche už nemá pod zámkem EA, takže tohle je možná první pohled na celou řadu poršáků z Project Cars 2. Dejte mi 917 a klasický Le Mans a jsem váš od samého začátku.

Rallycross! Na světovou sérii FIA mají oficiální licenci Codemasters a ti ji rozhodně vrazí do Dirt 4, ale to ještě neznamená, že by se Slightly Mad Studios nemohli vyřádit s off-roadovou závodní disciplínou.

A nakonec tu máme závodní XJ220. Ta mi vždy přišla jako předchůdce hypercars jako třeba P1, kterou dnes vídáme, ačkoliv mně se z nějakého důvodu vždycky víc líbil XJR-15, který šel do výroby zhruba ve stejnou dobu a který Tom Walkinshaw připravil v rámci série, jež krátkou dobu doprovázela F1. A když už se bavíme o prvotřídních jaguárech z 90. let - kdyby se Slightly Mad Studios chtěli pokusit o XJR-14, který vládl World Sportscar Championship v roce 1991, udělali by mi vážně velkou radost.

A nakonec tu máme logo!

Vydání Project Cars 2 očekáváme někdy před koncem letošního roku a brzy bychom se měli dočkat dalších oficiálních informací přímo od Slightly Mad Studios a vydavatele Bandai Namco.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Project CARS 2

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author

Redakce

Contributor

Comments