Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Investice miliard korun od EA do příštích konzolí

"Série Battlefield zažije v příštím roce vzrušující rozvoj".

Osmdesát milionů dolarů nejde v účetnictví jen tak schovat ani je odklonit manželce. EA proto museli s pravdou ven, když dnes předložili své hospodaření a budoucí plány na schválení akcionářům. Z toho jsme se i my dozvěděli zajímavou novinku: investují v přepočtu 1,5 miliardy českých korun do vývoje her pro příští generaci konzolí.

"Jsme [příštími konzolemi] velmi ohromeni a rozhodli jsme se investovat do nových konzolí," komentoval to mluvčí EA pro GI.

Vynaložení sumy v příštích dvanácti měsících hned začali mnozí interpretovat, jako že z toho okamžitě víme datum nového Xboxu a PlayStationu. Ale o jasný důkaz nejde, EA nemluvili o ničem jiném než o investici ve svém novém fiskálu (duben 2012 - březen 2013). Na druhou stranu, asi by do vývoje nepotřebovali dát tak vysokou částku, pokud by byly nové konzole nějak daleko.

Vývoj pro ještě nevyzkoušenou a nestabilizovanou platformu určitě vyžaduje mnohem více času než současné běžné dva roky u PS3/X360. Ale pokud s sebou tvůrci hodí, pokud na něčem dělají už déle (jako že určitě ano) a pokud na novou generaci převedou vlajkový Frostbite engine (tutovka), mohli by za daných okolností teoreticky stihnout nějaké první hry na předpokládaný start o Vánocích 2013 a pár dalších her na jaro 2014.

Pozoruhodný je také náznak šéfa EA, podle nějž "bude v sérii Battlefield v příštích 12 měsících vzrušující nový rozvoj", což si asi těžko lze vykládat jinak, než jako přípravu nového dílu na příští generaci konzolí.

Read this next