If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Audit: Diablo 3 prodávanější než Mafia 2/BF3 dohromady

Vyplynulo to z květnových čísel v České republice.

Vlastní zpráva - Že se Diablo 3 stalo bestsellerem u nás i ve světě, to každý ví už dávno. Ale že se v květnu prodávalo TAK dobře, to překvapilo i experty.

"Podle auditu prodeje v ČR byl start Diabla 3 na PC větší než Mafia 2 a Battlefield 3 dohromady. Očekávané, ale přesto neuvěřitelné," napsal dnes ráno Martin Schovanec z obchodu Xzone na svém Twitteru.

Pro pořádek zdůrazněme, že tímto srovnáním myslel prodejní čísla jen za úvodní měsíc po vydání a že poměřoval pouze PC verze, jelikož Diablo 3 konzolovku zatím nemá.

Avšak i pokud by do srovnání započítaly všechny existující verze hry (vč. PS3/X360), i potom by startovní čísla Diablo 3 PC v ČR dle našeho odhadu předhonila každého z konkurentů o nějakých 30%.

A to navíc zmiňovaný audit nemusel obsáhnout úplně celý domácí trh, když tu okolo Diablo 3 existovala spousta šedého dovozu či překupníků. Plus výsledky by bývaly mohly být ještě lepší, nebýt rychlého vyprodání.

Battlefield 3 i Mafia 2 jinak patří mezi dlouhodobé držáky, které i například půlrok po vydání figurují v čele hitparády s přírůstkem řádově tisíců dalších prodaných kusů každý měsíc.

Distributor ABC Data se zatím oficiálními čísly Diablo 3 u nás nepochlubil, velikost úvodního závozu na 15.5. jsme prokecli jen v květnovém podcastu. Mafia 2 se při startu prodalo 15 tisíc kusů, domácí odbyt Battlefieldu 3 od EA Czech znám není, pouze podíl platforem.

Druhý filmeček při hraní Diablo 3

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Battlefield 3

PS3, Xbox 360, PC, Nintendo 3DS

Diablo III

Video Game

See 2 more

Diablo III: Reaper of Souls

Video Game

Mafia II

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments