Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

THQ rozjíždějí vývoj čtyř her a ruší Del Torovo inSANE

Jejich kondice se zlepšila a podpoří Metro: Last Light.

Po změně managmentu THQ tam slavnému filmovému režisérovi Guillermovi del Torovi pšenka nepokvete. Vydavatel na pokraji bankrotu, ač nyní poprvé po dlouhé době bez finanční ztráty, se v rámci úsporných opatření rozhodl vzdát jeho hororové trilogie inSANE, což bylo dítko předešlého vedení firmy.

Tento krok překvapil málokoho, když šlo o riskantní novou značku s nejasným výsledkem, vzdálenou ještě několik let, která byla navzdory ohlášení už v roce 2010 stále jen v pre-produkční fázi a nic jsme z ní dosud neviděli. Po překopání konceptu Warhammeru na singleplayer, Saints Row DLC a zrušení The Devil's Third šlo jen o další z nevyhnutelných opatření pro záchranu THQ.

Nový prezident THQ Jason Rubin také prozradil, že v uplynulých 60 dnech se v jejich interních studiích rozjel vývoj čtyř nových, ještě neoznámených her, které mají být tím, co vydavateli zajistí úspěšnou budoucnost. Myslel tím přitom něco jiného než ty dříve odhalené projekty od autorů Left 4 Dead z Turtle Rock Studios, od stvořitele série Assassins Creed přetaženého z UbiSoftu či od Cryteku (Homefront 2).

THQ se také pochlubili, že Metro 2033 pro ně bylo ziskovým titulem, ač ho zanedbali. Slíbili, že pokračování Last Light poskytnou mnohem větší podporu, která zaručí vyšší kvalitu a vyladěnost hry, stále plánované na začátek roku 2013, stejně jako Company of Heroes 2.

Teaser z Insane z roku 2010

Read this next