Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dobré ráno s Eurogamerem - pátek, 1. března

Vaše "herní ČTK" se pravidelně stará, abyste byli v obraze.

"Dobré ráno s Eurogamerem" vychází každý všední den obvykle v 7:15 (nebo výjimečně během dne) a stručně shrnuje poslední aktuality z videoherního světa, abyste měli co číst cestou do školy, zaměstnání nebo doma u snídaně. Doporučujeme vám také přihlásit se k odběru pravidelného emailového newsletteru.

- Viceprezident a zakladatel Epicu Mark Rein má nové hobby: Společně se svou ženou se stal jedním ze spolumajitelů hokejového klubu v NHL, Carolina Hurricanes. Na stadion to má ze sídla studia jen nějakých deset minut jízdy.

- Bludrovy opožděné, místy objevné postřehy z konference Sony o PlayStation 4.

- Crysis 3 na PC dostalo patch 1.1 řešící pouze multiplayer, seznam oprav a změn.

- Dva důkazy proti současnému Free-2-Play boomu: Vesmírné MMO The Eve Online fungující již druhou dekádu se díky poslednímu updatu Retribution dostalo na hranici půl milionu předplatitelů, zatímco F2P Warhammer Online: Wrath of Heroes od Mythicu a EA po roce skončí svůj provoz (dopis producenta na rozloučenou).

- Assassins Creed 4 nebude jediným letošním přírůstkem do série (mimochodem, v pondělí večer z něj uvidíme i trailer), novým dílem se bude pyšnit i handheld VITA, navazujícím na úspěšné Liberation s 600 tisíci prodanými kusy.

- Mateřské Sony dlouhodobě sužované hospodářskými problémy se povedlo prodat svou kancelářskou budovu v japonském městě Osaka za v přepočtu 20 miliard korun. Ano, to není překlep, za 1,2 miliardy dolarů - docela pálka na pouhé kanceláře, ale když se na ně podíváte, ihned pochopíte.

- Capcom sice letos nepořádá svou akci pro novináře Captivate, avšak vynahradí si to na PAX East 22.-24. března, kde v rámci svého panelu oznámí dvě nové hry. A také by mohl konečně něco říct o zapomenuté Lost Planet 3...

- Pro nažhavení na Ascension dala Sony zdarma ke stažení všem uživatelům služby PlayStation Plus HD předělávku prvního dílu God of War.

- Kondici Wii U dokumentuje průzkum uskutečněný mezi 2500 americkými vývojáři, účastníky konference GDC 2012/2013, kolik z nich momentálně vyvíjí na novou konzoli Nintenda: jen 4,6%. Pro PS4 právě něco kutí 11% respondentů a více než polovina ze všech se označila za nezávislé tvůrce, kteří dělají ve firmě čítající méně než deset lidí, a pouze čtvrtina z nich spolupracuje s vydavatelem.

- Přídavek Revolution pro Black Ops 2 je po měsíčním xboxovém náskoku odteď k dispozici i na PS3 a PC.

- Lionhead asi chystá něco na Unreal Engine 4, protože v inzerátu na zvukaře požaduje jeho znalost.

- Do slev na Xbox Live v rámci Games on Demand se dostal i docela čerstvý Resident Evil 6 a to jen za necelé tři stovky.

- Dvě objevené registrace ochranných známek pro zatím tajné tituly: online záležitost Sunset Overdrive od Insomniac (Resistance, F.U.S.E.) a Infinite Crisis od Warner Bros., což spíš má být jen mobilní odnož příběhu o komiksových superhrdinech.

- Pánský časopis Maxim nezvykle sponzoruje DLC pro Gears of War: Judgment, které tak bude moci začátkem dubna být zdarma a nabídnout dvě multiplayerové mapy (Haven, Capitol) a fanouškům série známý Execution mód.

- Je toto odpočítávání do 2. března signálem o znovuohlášení Prey 2? Ne, Bethesda prý se stránkou nemá nic společného, buď se jedná o podvrh nebo o protestní počin zhrzených vývojářů zrušené hry, přestože tam jsou loga výrobců a tváří se jakoby oficiálně.

- Hned několik vývojářů UbiSoftu ve svých profesních životopisech naznačuje příchod Splinter Cell: Blacklist i ve verzi pro Wii U.

OT: iDnes je prý jednička mezi zpravodajskými servery. Skutečně?

Čtenář Eurogameru Rastm4N otitulkoval včerejší vývojářský deník o The Last of Us - děkujeme mu i za vás:

Read this next