Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dobré ráno s Eurogamerem - úterý, 12. března

Faux pas televizní stanice, zlevnění Aliens, propojený zážitek FIFA 14, vstupenky na EG Expo, Forbes o SimCity...

"Dobré ráno s Eurogamerem" vychází každý všední den obvykle v 7:15 (nebo výjimečně během dne) a stručně shrnuje poslední aktuality z videoherního světa, abyste měli co číst cestou do školy, zaměstnání nebo doma u snídaně. Doporučujeme vám také přihlásit se k odběru pravidelného emailového newsletteru.

- Nepříjemné faux-pas se podařilo dánské televizní stanici TV2, která použila obrázek Damašku z prvního dílu hry Assassins Creed k ilustraci pro reportáž o současném konfliktu v Sýrii. Na druhou stranu si grafici UbiSoft mohou gratulovat, že se jim podařilo vytvořit repliku města tak věrně, že ani televizní editoři nepoznali rozdíl oproti realitě. Není to však poprvé, co se takový přehmat přihodil - v minulosti BBC zaměnila logo Halo za to OSN nebo ITV považovala Arma 2 za skutečný boj.

- Ani ne měsíc po vydání došlo k zlevnění zpackaných Aliens: Colonial Marines o 300 Kč (krabicové PC verze i konzolovek).

- Ústředním tématem příštího ročníku FIFA 14 má být ještě větší rozvedení myšlenky propojeného zážitku, takže každý váš krok ve hře bude vidět online i pro vaše přátele, stejně jako můžete spravovat váš tým z autobusu nebo zaměstnání, což ostatně série razí už několik let. Producent David Rutter EA nicméně zdůraznil, že to nebude na úkor singleplayeru, který tu nadále zůstane.

- Na herní veletrh Eurogamer Expo pořádaný naší sítí koncem září se už prodalo 10 tisíc vstupenek, aniž by byl znám přesný program a přestože se koná až za více než 6 měsíců. Nevyrazíte do Londýna také, stejně jako my...?

- Další negativní komentář k momentálnímu stavu SimCity napsal včera známý autor John Walker na Rock Paper Shotgun: "Tato protipirátská ochrana je nemocí, kterou se nesmíme nechat infikovat". Jeho článek poté převzal prestižní byznysový magazín Forbes a umístil ho na přední pozice. Petici za odstranění požadavku na neustálé online připojení podepsalo už 60 tisíc lidí.

- Odhalení PlayStation 4 bylo na YouTube nejsledovanějším videem měsíce února s 26 miliony shlédnutími, předhonilo spot Samsungu nebo reklamy výrobců automobilů.

- Pozvánka na sraz a dvouměsíční školení budoucích lokalizačních testerů pro EA, pokud byste chtěli zkusit štěstí a byli vybráni.

- 2K nasypou do propagace BioShock Infinite kupu peněz, zejména v televizi: například v přestávkách fotbalové Ligy mistrů, kvalifikace na světový šampionát a u dalších sledovaných pořadů v Británii. A tady je podrobný seznam skladeb z oficiálního soundtracku od Garryho Schymana, který bude u sběratelek.

- Příští patch 1.0.8 pro Diablo 3 sníží výskyt vzácných a legendárních předmětů a také vylepší kooperativní hru.

- Assassins Creed 4 nebude hra pro děti, nýbrž vyobrazí pirátskou tématiku dospěle, jako by to učinilo například HBO. Prý žádná klišé, nýbrž redefinování pirátů v moderním zábavním průmyslu.

- Tomb Raider se ve Velké Británii stal zatím nejprodávanější hrou letošního roku, když dvakrát překonal odbyt Aliens: Colonial Marines.

- Na světě je další balíček nezávislých her nazvaný Indie Royale, zahrnující samé neznámé kousky Cognition: An Erica Reed Thriller - Episode One: The Hangman, McDROID, Master of Alchemy - Rise of the Mechanologists, CloudPhobia, Wimp: Who Stole My Pants? a Moon 6180.

- Jeden britský obchod už snížil cenu konzole Wii U na 190 liber (v hrubém přepočtu 5700 Kč), ale nejedná se o oficiální iniciativu Nintenda.

- Datadisk Treasure Island pro Port Royale 3 v Německu už koncem března.

- Sběr peněz pro Dreamfall Chapters: The Longest Journey dospěl ke svému závěru s téměř dvojnásbným překročením cíle, tzn. s 1,5 miliony dolarů na vývoj. Hra má být hotova v listopadu 2014.

- Nový vývojářský blog o samostatné verzi DayZ o řešení masového narození zombíků, prohledování trosek pro poklady a spoustě jiných věcí, včetně záběrů ze hry:

- Momentálně pro vás chystáme přísnou druhou stranu mince Tomb Raidera, téma o promarněných příležitostech Aliens či dojmy z rozehrání PC konverze Trials. A samozřejmě také recenze pecek prostředku března jako God of War: Ascension, Gears of War: Judgment nebo StarCraft 2: Heart of the Swarm.

Read this next