Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dobré ráno s Eurogamerem - úterý, 7. května

Čtyři oznámení na spadnutí, Star Wars bez Wii U, zpackaný datadisk pro Heroes 6, konec EA v Portugalsku...

"Dobré ráno s Eurogamerem" vychází každý všední den obvykle v 7:15 (nebo výjimečně během dne) a stručně shrnuje poslední aktuality z videoherního světa, abyste měli co číst cestou do školy, zaměstnání nebo doma u snídaně. Doporučujeme vám také přihlásit se k odběru pravidelného emailového newsletteru.

- Máme před sebou hned několik důležitých oznámení (vedle té hry Bethesdy):

1) Game Informer dnes večer odhalí svou obálku příštího čísla, uvnitř kterého má být jeho nejdelší odhalovací preview od dvacetistránkového GTA IV, avšak nejde o titul Bethesdy ani Destiny.

2) Také Sony hodlá tento týden přijít s několika poutavými ohlášeními - že by to Gran Turismo 6 nebo The Order: 1886? Snad se tím nemyslí jen něco pro VITA.

3) Dnes také padne embargo na preview multiplayeru Splinter Cell: Blacklist na základě včerejšího otestování režimu Spies vs Mercs novináři ve studiu UbiSoft Toronto. Původně se mělo za to, že se tam jeli podívat na jejich novou hru.

4) Odpoledne v 15 hodin uvidíme první video z Hellraid (+ nové informace z rozhovoru a další obrázky), které sehnal exkluzivně Eurogamer od polského Techlandu (autoři Dead Island).

- Žádná z těch nových Star Wars her od EA nebude pro Wii U, protože na něm neběží Frostbite 3 engine. "Provedli jsme dříve nějaké zkoušky, ale výsledky Frostbite na Wii U nebyly moc příznivé a rozhodli jsme se proto nejít touto cestou," vysvětlil technický ředitel DICE Johan Andersson.

- Dishonored dostane příští týden Void Walker's Arsenal, balíček čtyř menších DLC, které byly dříve k dispozici jen pro předobjednávající z různých obchodů. Konkrétně půjde o Acrobatic Killer Pack, Arcane Assassin Pack, Backstreet Butcher Pack a Shadow Rat Pack, každý s nějakými bonusy pro schopnosti, odemčením knih či herní měnou.

- Zde si můžete na starším tech-demu Citadel sami vyzkoušet, jak vám běží Unreal Engine 3 v prohlížeči Firefox.

- UbiSoft totálně zpackal vydání datadisku Shades of Darkness pro Heroes 6, hráči zaznamenávají potíže s vadnými instalačními soubory, chybějící hudbou, zamrzáním hry a problémy s klíči. Prý pracuje na nápravě, zatím doporučuje všem restartovat Steam pro jeho aktualizaci nebo postupovat s patchováním z uPlay podle tohoto návodu.

- V USA se objeví speciální edice Beyond: Two Souls se steelbookem, jednou dodatečnou hratelnou scénou o půlhodinové délce, pohledem do zákulisí vývoje, soundtrackem, dynamickým tématem na PS3 a avatar packem. Dodatečně byla dnes potvrzena i pro Evropu, ačkoli cenu pro ČR zatím neznáme.

- NetherRealm Studios potvrdili Batgirl coby druhou DLC postavu pro bojovku Injustice z celkových čtyř, brzy s ní ukáží video.

- Českou hru roku 2012 na festivalu ANIFILM v Třeboni vyhráli Madfinger Games a studio Amanita.

- EA byli donuceni od 1. června zavřít svou pobočku v Portugalsku v rámci avizované restrukturalizace, která se částečně dotkne i jejích kanceláří ve Španělsku, ale hry od EA v Portugalsku samozřejmě budou vycházet i nadále. Nezbývá než doufat, aby něco obdobného nepostihlo i EA Czech.

- V pátek 10. května se od 10:00 na Masarykově univerzitě v Brně uskuteční CONference 2013, už čtvrté setkání akademiků, studentů herních studií a všech příznivců digitálních her. "Stavte se za námi na přednášku, živou herní hudbu nebo pokecat," zvou organizátoři na tento program.

Read this next