Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Thief v souvislém videu z hraní umí natěšit

Oplývá báječnou atmosférou i pestrou náplní v pomalejším tempu než Dishonored.

Krátce před VGX se na internetu objevilo pětiminutové video z hraní nové mise Thiefa nezvykle s německým komentářem. Ukazuje např. aktivaci Focus módu pro zvýraznění použitelných objektů (žebřík atd.) v bezprostředním okolí krásného viktoriánského města zahaleného v noční mlze. Dále uvidíte střelbu zápalného šípu osvětlujícího prostředí, vyndání věcí ze šuplíku, mačkání tlačítka skrytého pod obrazem, opravdu pomalé plížení se ulicemi s chodícími strážemi nebo schování se za bednou, odkud se dá vyklánět.

Watch on YouTube

Když někoho z nepřátel zabijete, okamžitě se zalarmují i ti stojící poblíž. Hezky je ztvárněn i parkúrový pohyb při lezení po terasách či střechách, podobně jako v Dying Light. V závěru je ještě předvedeno menu, kde se dají nakupovat vylepšení zbraní, šplhání po laně, nebo vyříznutí obrazu rozbitou skleničkou pro sbírání skrytých předmětů. Zlodějíček umí i odmontovat kryt kanalizace nebo pracovat se šperhákem v minihře při vloupání se do sejfu.

Celkově se zdá, že tempo hratelnosti Thiefa je o něco pomalejší než u podobného Dishonored. Dnes jinak bylo oznámeno, že vyjde doprovodná mobilní aplikace sledující statistiky, žebříčky a detaily o historii jednotlivých postav, které si nastudujete, když zrovna nemůžete hrát. Plná verze této aplikace bude zdarma pro předobjednávající, ostatní dostanou zdarma jen její ořezanou verzi s méně funkcemi.

Nepřehlédněte také příběhový trailer z rána - více o hře vycházející už koncem února v kompletním zpravodajství.

Read this next