Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

VOLBY 2013: Souhrn vítězů ve všech 13 kategoriích

Přes 25 tisíc vašich hlasů rozhodlo o králech žánrů.

Na přelomu roku jste v sérii pravidelných článků vybírali své favority v čtenářském hlasování v celkem třinácti kategoriích. Jak v těch žánrových, tak v několika bonusových. Jelikož se vám výsledky letos zobrazily ihned po transparentní volbě, je tento souhrn pouhou formalitou. Usoudili jsme však, že pro přehlednost i pro snazší vyhledání z budoucnosti není od věci sesumírovat všechny vítěze hezky vedle sebe.

I třeba kvůli tomu, že někdo mohl hlasovat na úplném startu a nemusel pak spatřit, jak se pořadí vyvinulo později po projevení názoru ostatních čtenářů. V některých kategoriích, např. mezi RPG, zase probíhal poměrně vyrovnaný souboj, který již zná výherce, neb hlasování bylo dnes uzavřeno.

Celkem jsme sesbírali přes 25 tisíc hlasů, jinými slovy, tolikrát byli čtenáři Eurogameru ochotni kliknout pro zapojení se do hlasování, za což všem mockrát děkujeme. Nejvíce zaujaly úvodní FPS, což koresponduje s upřednostňováním tohoto žánru na trhu - přes 4000 respondentů, čímž jde o několikrát větší účast než v obdobných anketách na jiných herních webech a určitě už reprezentativní vzorek choutek českého hráčstva. Ostatní hry největším rozdílem rozdrtilo The Last of Us (s 73% podílem) a DayZ (s 49%), v natřískanější konkurenci obvykle stačilo získání zhruba třetiny hlasů.

Teď zbývá jen finále o celkově nejlepší hru roku 2013 očima čtenářů Eurogameru. Proběhne v příštích dnech a budou do něj nominovány jen nejpopulárnější dvě hry z každé kategorie (samozřejmě kromě zklamání) přesně tak, jak jste o tom demokraticky rozhodli vy. Zdá se nám to tímto způsobem spravedlivější, než kdybychom kandidáty vybírali pouze sami a mohli na něco oblíbeného zapomenout. Také to mimojiné zajistí rovnorměrné zastoupení her z většiny hlavních žánrů, nikoli jen samé akce či FPS, čímž někdy tyto ankety trpí. Ještě předtím se ale mrkněte na ten avizovaný souhrn dosavadních výsledků z jakéhosi předkola:

Read this next