Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Letošní díl Assassins Creed na uniklých obrázcích

Vážně z Paříže 18. století asi pod názvem Unity.

Kotaku si dnes večer připisuje na konto výjimečný úlovek, kterým je zchrastění vůbec prvních obrázků z ještě neohlášeného letošního dílu série Assassins Creed, čímž ho trochu více odhaluje. Mají pocházet z dobře informovaných zdrojů blízkých vývojářům z UbiSoftu, který je odmítl komentovat.

Tento nový Assassin dle nich bude zasazen aspoň zčásti do Paříže 18. století - jasně identifikovatelná je slavná katedrála Notre Dame, řeka Seine a možná i jiné pamětihodnosti francouzské metropole, takže nedávné drby se zjevně nemýlily (o Londýně dnes nic).

Hra prý bude mít podtitul Unity, což klidně může být pouze pracovní název, ale to by asi k němu neexistovalo přiložené logo, že? Klíčové je, že Unity bude hrou přímo navrženou pro konzole PlayStation 4 a Xbox One. Sice na to v tuto chvíli vůbec nevypadá, jelikož vidíme ranou verzi s nehotovou grafikou, slabšími texturami, bez efektů a s ještě nezalidněnými ulicemi, což se do podzimního vydání nepochybně dramaticky změní.

Novinkou se dle Kotaku mají stát dvě nové tlačítka pro parkúr (nahoru a dolu - těžko vědět, co si pod tím přesně představit), který je prý "součástí nového navigačního mechanismu", který se v sérii AC dosud nevyskytoval.

Jak už se šeptá docela dlouho a stále to není oficiálně potvrzeno, letos mají vyjít hned dvě hry s Assassinem, když vedle Unity ta druhá - prý s názvem Comet - bude cílena naopak jen na staré konzole PS3 a X360.

PCčkáři se dle Kotaku mají dočkat obou, zatímco na Wii U se prý poprvé nedostane ani jedna. Důvodem vzniku dvou rozdílných her je samozřejmě to, aby se vzájemně designově neomezovaly, když nové konzole jsou hodně výkonné a ty staré už poznamenal zub času. Pokud by vznikla jediná hra, PS3/X360 by ji neutáhly a naopak PS4/X1 by na starší bratříčky doplácely, tudíž to asi UbiSoftu nikdo nemůže vyčítat a jeví se to jako rozumné rozhodnutí.

Read this next