Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Recenzent EG říká, že Assassins Creed Unity mu na Xbox One funguje OK

Zkušenosti Michala Jonáše + videosrovnání.

Vlastní zpráva - Po několika odehraných hodinách v Assassins Creed Unity musím v návaznosti na včerejší reporty z Redditu prohlásit, že mnou testovaná anglická verze pro Xbox One nějakými zásadními neduhy zatím netrpí. Už jsem v plně svobodné Paříži a drobné cukání a propady snímkování sice pozoruji, ale nejedná se o nic zásadního či vyloženě kazícího požitek ze hry. Ani jednou se mi zatím nestalo, že by se FPS propadlo hodně dolů, minimum bych odhadoval na nějakých 25. Každopádně drobné cukání je občas znát, ale v mém podání to není nijak citelné.

Mám ovšem konzoli Xbox One dočasně odpojenou od netu, abych mohl ihned hrát bez stahování necelého 1 GB velkého patche, na který se chystám později (kvůli pomalejšímu připojení). A redakční Xbox One má v sobě ten nedávno vypuštěný poslední update firmware. Takže suma sumárum na dočasný offline, ale na aktuální konzoli a bez herní záplaty jede Unity naprosto v pohodě.

Ani mne netrápí žádné velké bugy, což se ale později při zapnuté online hře a možná už s ne zcela odladěným patchem může změnit. Všiml jsem si snad jen nemizejících ikonek truhel po jejich vybrání (ano, zase tu tvoří hlavní sběratelský prvek, když jsou jich desítky) a nemilé jsou opravdu hodně dlouhé loadingy mezi sekvencemi.

Mohu potvrdit občasné drobné dokreslování textur zejména na postavách a ne zcela plynulý pohyb v davu, jenž je na pohled takový robotický, ale opět nic zásadního. Graficky je pak hra taková nevyrovnaná. Zatímco interiéry jsou naprosto famózní a jasně nejbohatší a nejvýpravnější v sérii, zejména vzdálenější okolí je na Xboxu hodně zjednodušené a na blízko velmi pěkná grafika je již po pár desítkách metrů spíše průměrná směrem ke staršímu Xboxu.

Po technické stránce tak testovaná Xbox One verze sice není žádný král plynulosti, ale z mého pohledu se jedná o bezproblémové hraní jen s drobnými nedodělky. Ty dobrý pocit z revoluční Francie alespoň prozatím (tisíce postav jsem ještě neměl na scéně) vůbec nekazí. Moje recenze o tomto víkendu (shrnutí známek ze světa).

Watch on YouTube

Read this next