Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Přepadení od mývala v 10 minutách z Firewatch

Nová pasáž z PSX.

Jednou z nejzajímavějších her začátku příštího roku (konkrétně 9. února) bude Firewatch. Jeho tvůrci ze studia Campo Santo přivezli na PlayStation Experience hratelné demo pro návštěvníky a to předvedli na kameru:

Watch on YouTube

Jeho úvod jsme už viděli mnohokrát, tentokrát však opilé teenagery dělající brajgl v chráněnné oblasti zaskočí nikoli hození magnetofonu do jezera, nýbrž jeho odnesení pryč. Všimněte si také značně vylepšené stylizované grafiky (např. hladina jezera za západu slunce oproti staršímu demu) i více čitelného a kontrastního uživatelského rozhraní či zadání úkolů, což je znak, že hra prochází finálním testováním. Občasné zasekávání postavy na kamenech a ve stromech to chce ještě vyladit.

"Chtěli jsme ukázat rozlohu světa, aby se v něm lidé doslova ztratili. Je sice otevřený, zároveň ale řízen příběhem," říká v komentáři hrající vývojář. Ten se po průchodu úzkým kaňonem s potůčkem dostane v závěru až k typické lesní chatce, která však uvnitř skýtá nejedno překvapení. Firewatch vyjde pro PC a PS4 pouze digitálně.

Read this next