Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Oznámení Conan Exiles

Místy Far Cry Primal, místy Mad Max.

Že norské studio Funcom podepsalo práva na hry s legendárním válečníkem, kterého už ztvárnilo v onlinovce Age of Conan, to víme od prosince. Nyní došlo k oficiálnímu oznámení Conan Exiles společně s filmečkem:

Watch on YouTube

Vyjde nejprve pro PC v Early Access verzi letos v létě a později i na konzole. Žánrově půjde o survival hru v otevřeném světě, kde budete lovit zvířata pro jídlo, bojovat s monstry a ostatními hráči, budovat osady a pokoušet se prosperovat v nejbrutálnějším fantasy prostředí všech dob.

"Bude to procházka beznadějnou zemí, která vám nic neodpustí. Pustinou, kterou obývají tisíce vyhnanců a psanců. Jen ti nejsilnější přežijí, zatímco ti slabí jsou rozdrceni," popisuje hru tiskovka. V první řadě prý dostaneme multiplayerovou záležitost, fungující na privátních i veřejných serverech, ale chybět nebude ani singleplayerový režim.

Pokud vám námět připomíná Far Cry Primal, nejste vedle, částečně lze vzpomenout i Mad Max. Viz mluvení o uvíznutí v písečných bouřích, kdy jste obklopeni nepřáteli ze všech stran. Musíte těžit suroviny pro sestrojení náčiní a zbraní, postavit si přístřešek, později opevněnou základnu, v čemž vám mohou pomoci další živí hráči.

Boje mají být svižné a velmi krvavé, kde se naplno vyřádíte a vzduchem budou létat končetiny, pokud je neobětujete bohům. Po prostředí bude možné se i na něčem pohybovat a pod vámi budou praskat lebky. První obrázky:

Read this next