Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

The Division se v kampani naváží do Destiny

+ plán ročního obsahu, patch.

Je to asi vůbec poprvé, co se UbiSoft v oficiální reklamní kampani na The Division (Alza.cz) takto navezl do konkurenční hry přímým srovnáním, resp. zostuděním. Sice jde jen o citaci názoru jednoho novináře, přesto její použití na statickém banneru není úplně běžné, na rozdíl od výskytu v trailerech shrnujících ocenění od médií.

"Blows Destiny out of the Water -Gamezone," uvádí se tam konkrétně. Tento idiom původně pocházející z hlášení o námořních bitvách za války by se dal volně přeložit jako "The Division zadupe Destiny do země" nebo "Dostane ho do kolen".

Znamená situaci, kdy jedna strana v konkurenčním boji porazila tu druhou a zvítězila tak drtivě, až to všechny překvapilo, protože to dopředu nikdo nečekal.

UbiSoft dříve použil podobné narážky na GTA 5 v kampani na Watch Dogs. Byť všichni víme, jak to dopadlo, svému účelu to posloužilo, protože lidé mají taková přirovnání rádi a dokáží si pak lépe mnohem představit, o čem nějaká nová hra je.

Vroubkem na onom reklamním obrázku je i druhá citace od IGN o "nejlepší nové značce", protože pochází už z léta 2013, kdy se krátce po oznámení ještě o hraní lautr nic nevědělo a nešlo tedy dělat žádné kvalifikované soudy.

U The Division může být výrobce každopádně docela sebevědomý, když se ví, že plnohodnotné Destiny 2 letošní rok nestihne. Podle většiny hráčů bety je však základní hratelnost a požitek ze střílení v Destiny o něco lepší než v New Yorku sužuovaném nebezpečným virem.

Vedle trojice DLC v rámci Season Passu vyjdou pro The Division v následujících dvanácti měsících i updaty zdarma, které obsáhnou nové raidy a obchodování s nalezenými předměty mezi hráči. První takové rozšíření, nazvané "incursion" se objeví v dubnu a má jít o výzvu speciálně vhodnou pro týmovou hru lidí, kteří už základ dohráli. V květnu pak vyleze druhý update i obsah Dark Zone, vysvětluje oficiální trailer:

Watch on YouTube

Hotov už je jinak update 1.1, který přinese opravy a vylepšení na základě ohlasů od testerů bety. Např. předělané menu a rozhraní mapy, přidání světel do globální iluminace a těch volumetrických od semaforů, zlepšení atmosféry za špatného počasí atd. - seznam změn zde.

Read this next