Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Konami se překonali, poděkovali i Kojimovi

+ technický test MG Survive.

Momentálně je tíží skandál s vyžadováním placení za druhou pozici na ukládání, ale jinak musíme uznat, že šli trochu do sebe. Kdo si vzpomene na kauzy s odstraňováním jména tvůrce z obalu MGS5: The Phantom Pain po rozchodu ve zlém, toho tento krok možná překvapí.

Konami se totiž překonali a do závěrečných titulků aktuálního Metal Gear Survive (Alza.cz) umístili vzkaz: "Speciální poděkování celému týmu Metal Gear Solid 5". Upozornilo na to Kotaku.

Lze z toho vydedukovat, že poděkovali i Hideo Kojimovi, který do týmu MGS5 patřil. Sice ho přímo nejmenovali, ale ani nevyloučili, což by samozřejmě bylo vrcholně trapné. Vzkaz je určitě na místě, když nová hra z předchůdce vydatně čerpá, nejen Fox Enginem, a místy ji od něj skoro nerozeznáte.

Watch on YouTube

Digital Foundry mezitím podnikli technický rozbor konzolových verzí hry, kde se zaměřili na rozdíly oproti betatestům či předešlému Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain. Extra zklamáním je podle nich chod na základním Xbox One, jen s výstupem 720p (downgrade oproti 900p v MGS5), v němž přesto jede pomalu.

Read this next