Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

RAGE 2 nepoběží na id Tech 6 enginu

A co lootboxy? + dárky.

Po úterním představení a sestřihu vylézají doplňující drobky o RAGE 2 (Alza.cz), které jsou vesměs pozitivní.

Zakladatel studia Avalanche a jeho kreativní mozek, Christofer Sundberg, utrousil na Twitteru, že hra pošlape na jejich APEX enginu, který poháněl třeba Mad Max, Just Cause 2 či lovecký the Hunter.

Je to určitě překvapení, protože jednička byla na id Tech 6 enginu, takže když se id Software účastní i prací na dvojky, čekalo se spíš využití jejich technologie. Leč může jít o reakci na technické problémy, které tehdy při startu prvního RAGE panovaly, i na potíže okolo složitého vývoje a rebootu DOOM.

Kreativní ředitel Tim Willits z id zase potvrdil, že ve hře nebudou žádné loot-boxy ani jiná zvěrstva. Chápou ji prý jako službu, která bude mít dlouhodobého trvání. Domnívají se, že přinesou zábavný dodatečný obsah, který to umožní. Jinak se budou držet starého modelu, že si prostě koupíte hru za plnou cenu a normálně ji bez nějakých obstrukcí hrajete.

Amazon zase odtajnil, že za předobjednávku obdržíte bonusovou misi "Cult of the Death God", další dopravní prostředek (Monster Truck), Settlers pistoli a brnění (Nicholas Raine).

Krom toho se v některých zdrojích začalo uvádět, že RAGE 2 má být cíleno na 1. čtvrtletí 2019, čili nejpozději do března, leč oficiální materiály Bethesdy to zatím nepovrdily.

Read this next