Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Grand Theft Auto 6 ve 2019? Kdepak

Za zblbnutí davů mohou mody.

Byl by to vskutku originální způsob, jak oznámit pokračování nejopěvovanější a nejprodávanější hry posledních generací. Avšak nevyplatí se věřit všemu, co někde zahlédnete...

Pouze někteří hráči GTA Online (Alza.cz) začali na přelomu týdne hlásit, že ve hře se jim nově objevuje malé vyskakovací okno, které vábí na Grand Theft Auto 6 ve 2019. Zhruba nějak takhle to vypadalo:

Vyskytovalo se to pouze na platformách PC, PS3 a X360, které jsou jedinými, kde GTA5 podporuje uživatelské modifikace. Na PS4/X1 to chybělo, což pak mohou Microsoft a Sony použít ve svůj prospěch, jak řádně zajišťují jejich bezpečnost, nebo tím argumentovat ohledně cross-play.

Rockstar samozřejmě ihned vyvrátil věrohodnost této zprávy (screenshoty ve fóru), čili žádné GTA6 se v příštím roce konat nebude, což asi došlo každému, kdo má aspoň trochu přehled.

"Jde o podvrh vytvořený za pomoci modů, nikoli oficiální zprávu či vyjádření Rockstar Games," uvedlo studio stručně a jasně na Twitteru. Moddeři totiž nějak nabourali či přepsali systém výrobce, přes který oznamuje hráčům nové události týkající se hry, patchů či obsahu.

Bylo by ostatně krajně nepravděpodobné, že by při vytížení s dokončováním Red Dead Redemption 2 stíhali paralelně mít v plné produkci GTA6, to je patrně ještě minimálně několik let vzdáleno.

Je zde otázkou, zda vůbec šesté GTA stihne konec této generace konzolí nebo zda se objeví spíš jako startovní hra až na té příští, což dosud Rockstar nikdy nepreferoval kvůli nutnému času na seznámení se s technologií a vymáčknutí z ní maxima.

Read this next