Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

God of War výrazně překonalo odhady Sony, PS4 je na 82 milionech

Ale poklesl počet uživatelů PS Plus.

OK, možná si teď řeknete, že tuhle masírku jsme zde už měli tolikrát, že není důvod se k ní vracet.

I Sony totiž zveřejnila finanční výsledky za minulé čtvrtletí končící 30. červnem, kdy God of War (Alza.cz) vyšlo, tudíž se o něm nelze nezmínit.

"Tato severská akční adventura od Santa Monica výrazně překonala naše interní očekávání," uvedl finanční ředitel Hiroki Totoki z japonského výrobce. Více, než doufali, se prý dařilo i některým hrám od třetích stran, které též přispěly k až nečekaně dobrým číslům (na jaro).

Co se týče ohlasů na E3, tam pouze Sony utrousila neurčité tvrzení, že získává silnou zpětnou vazbu. PS4 exkluzivity, hry vlastní výroby, jsou pro ni velmi důležité, protože prý jsou hlavním faktorem ke zvýšenému zisku divize Game and Network Services..

PlayStation 4 si mezi dubnem a červnem pořídily zhruba další 3 miliony lidí, minule byla na 79 milionech kusů celkově, teď je na 82,2 milionu. Firma odhaduje, že ke konci března 2019 už možná bude na 96 milionech kusech.

Meziročně výrazně stoupl i prodej software pro PS4, naopak mírně poklesl počet předplatitelů služby PlayStation Plus - na 33,9 milionu lidí, o 300 tisíc méně než před čtvrt rokem.

Read this next