Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hardwarový týdeník hráčů - 30/2018

10 nm vzdálenější, balení Threadripper 2000, RGB externí disk...

- Nintendo vyhrálo v červnu souboj o nejprodávanější konzoli v USA. Nemohl za to ovšem Switch, ale retro konzole NES Classic.

- Co chybí externím diskům? No přece RGB podsvícení. Asus to s novými modely FX Hard Drive napravuje a přidal ještě stylový design. Kromě toho nechybí synchronizace přes Aura Sync.

- Intel ohlásil další překážky na cestě k 10nm výrobnímu procesu. Procesorový gigant si bude muset vystačit s 14 nm až do konce příštího roku a chystá architekturu Whiskey Lake právě na 14nm procesu. AMD by mělo příští rok uvést 7nm čipy.

- HyperX do obchodů uvedl vylepšenou verzi své myši Pulsefire FPS. Poznáte ji podle přídomku Pro RGB a přináší toho celkem dost. Především lepší senzor, ale také bohaté možnosti nastavení přes software nebo RGB, jak lze poznat z názvu. Cenovka navíc oproti předchůdci moc nevzrostla.

- Logitech vyrazil nakupovat a pořídil si známého výrobce mikrofonů Blue Microphones. Dozvěděli jsme se také částku, akvizice stála Logitech 117 milionů dolarů v hotovosti. Cílem bylo zrychlit vstup do odvětví mikrofonů.

- Druhá generace procesorů AMD Threadripper přijde do obchodů opět ve stylovém balení a to nové je ještě hezčí, než ve kterém se prodává první generace.

- MSI v týdnu uvedlo arzenál základních desek postavených na čipsetu B450 pro procesory od AMD. Nechybí tradiční modely jako Carbon nebo Tomahawk.

- Výrobce Genesis kromě periferií nabízí třeba také počítačové skříně. Jak jsou na tom, se můžete dozvědět z nové recenze modelu Titan 800. Důležitou vlastností je nízká cena, od které se odvíjí zbytek.

Read this next