Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hardwarový týdeník hráčů - 47/2018

Intel Comet Lake-S, recenze myši, vnitřnosti PS Classic...

- Retro konzole PlayStation Classic bude už dnes v obchodech a Sony přihodilo několik nových informací. Třeba seznam her, které si zahrajete ve dvou, dále také nové screenshoty rozhraní a upřesnění jak fungují hry, které se prodávaly na více CD.

- Razer velmi stručně ukázal bezdrátový set klávesnici a myši, jenž má v plánu nabízet pro Xbox One. Premiéra je naplánovaná na veletrh CES 2019, takže na dostupnost si ještě počkáme.

- Monitor se při cestě na LAN party přepravuje dost nepohodlně, proto Roccat představil novinku pojmenovanou Tusko. Jedná se o speciální batoh, do kterého snadno sbalíte monitor a ještě můžete vzít klávesnici s myší.

- Podle nového reportu se má Intel ještě jednou spolehnout na 14nm výrobní proces s generací Comet Lake-S. Ta má přijít někdy příští rok a nabídnout až deset jader jako konkurenci pro novou generaci procesorů od AMD.

- MSI uvede herní monitor s rychlou odezvou 240 Hz, což také znamená, že bylo zvoleno Full HD rozlišení (na 24,5" panelu) a technologie TN. Nouze není o technologii Nvidia G-Sync a také podsvícení Mystic Light.

- V nové recenzi byla proklepnuta myš Genesis Krypton 770. Nabízí bohatou výbavu s až 12 000 DPI, nastavitelnými tlačítky, podsvícením za méně než 900 Kč. Zápory se nehledají vůbec lehce a Genesis ukázal, že to s poměrem ceny a výkonu umí.

- Díky DigitalFoundry jsme se dozvěděli, jaký hardware ukrývá PlayStation Classic. Konkrétně se jedná o 4jádrový mobilní čip a rovnou gigabajt operační paměti. Operační paměti je tak zhruba 500x více než měla původní konzole a její procesor tikal na asi 33 MHz.

- Recenze se dočkala také bezdrátová sluchátka od Evolveo s jednou zajímavou vychytávkou. Lze je totiž proměnit na reproduktor, takže vlastně máte takové 2v1. Výrobce dokonce zabudoval rádio a přehrávání z paměťové karty. Mínusem je potom kvalita mikrofonu a pár drobností.

Read this next