Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Údajný odklad Devil May Cry 5 na květen

Co hovoří pro a co proti?

Pokud by se to později potvrdilo, šlo by o moudré rozhodnutí. Začátek roku je dost přecpaný velkými tituly, kde není těžké se ztratit a propadnout. Krom toho Capcom nemusí díky úspěchu Resident Evil 2 nic hrotit - může říct, že se na něj a DLC chce naplno soustředit - a v pohodě před akcionáři ustojí sklouznutí do příštího fiskálu.

Řeč je o tom, že Devil May Cry 5 (Alza.cz) má být údajně odložen z dosud plánovaného 8. března na 7. května 2019.

Praví to tedy databáze SteamDB.info, ačkoli dle některých názorů jde o neplatnou, starou položku, skutečná hra prý má používat jiný tamní záznam (ID), kde datum úplně chybí.

Otázkou samozřejmě je, jestli se by se jednalo o odsun pouze PC verze (jako třeba u Monster Hunter World), nebo zda skluz o dva měsíce postihne i konzolovky, což by asi bylo v dané situaci správnější.

O kvalitu PC verze a její vyladění se nicméně bát nemusíme, protože běží na stejném enginu co aktuální, po technické stránce vychvalovaný Resident a pochází de facto od stejného týmu programátorů.

Podezřelé každopádně je, že datum vydání stále chybí i na Steamu, a to by hra, kolem níž panuje nezvyklé ticho, měla vylézt za pouhý měsíc a kousek odteď... Nebo že by snad další úprk na Epic Games Store?

Read this next