Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Na spadnutí je PC verze Halo: The Master Chief Collection

+ GamePass i pro počítače, březnové přírůstky vč. Just Cause 4.

Sérii Halo na počítačích nikdy pšenka nekvetla. Nejprve ukradla první díl exkluzivita Xboxu, pak přišel jen slabší port a dvojka zase trpěla exkluzivitou Windows Vista.

Microsoft se proto usilovně snaží, aby reputaci značky v očích PCčkářů napravil. Stát se tak má už brzy - na spadnutí je prý oznámení PC verze Halo: The Master Chief Collection.

Dojde k tomu už 12. března v pořadu Inside Xbox, na nějž vábí následující oficiální teaser:

Watch on YouTube

Že půjde právě o konverzi starší kompilace Halo na PC, tvrdí dle svých dobrých zdrojů i server Thurrott.

Po nepovedeném restartu čtyř dílů Halo na Xbox One v roce 2014, kdy se vyskytovaly četné technické problémy, si prý chce být Microsoft naprosto jistý, že tentokrát vše pošlape perfektně. Kvůli tomu už údajně mělo dojít k několika odkladům. Nyní už však má být PC verze blízko vydání a zvažuje se přítomnost na E3 2019.

Dalšími hrami v Inside Xbox mají být DayZ pro Xbox a One Piece World Seeker. Zajímavé jsou též spekulace z Thurrot, že se prý chystá PC obdoba služby Xbox GamePass. Na ní by prý mohla tato PC kompilace Halo 4 debutovat, stejně jako třeba starší díly Age of Empires.

Jinak je znám výčet březnových přírůstků na Xbox GamePass, kde překvapilo teprve prosincové Just Cause 4, což de facto zabije prodeje jeho plné verze:

  • Just Cause 4 - 6. března
  • Lego Batman 2 - 6. března
  • F1 2018 - 14. března
  • Fallout 4 - 14. března

Read this next