Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Loupež v jaderné elektrárně z Chernobylite

Chcete vidět, když to bouchne?

Polské studio The Farm 51 (Get Even) přivezlo do Kolína demo Chernobylite, které bude přístupné až od úterý, nicméně v předstihu se na něj můžete kouknout ve dvouminutovém traileru.

Pojednává o loupežné misi přímo u atomové elektrárny, tedy v dosud neviděné, nejlákavější možné lokalitě. Tu prý tvůrci věrně naskenovali ve 3D, kvůli čemuž se na reálné místo, do zóny v Černobylu vypravili osobně hned dvakrát. Postupem mise protagonisté hry dokáží vidět události z minulosti, včetně té fatální exploze - ačkoli se jinak děj odehrává třicet let po neslavných událostech a všude okolo je samozřejmě spousta kreatur i stalkerů, kterým se nevyplatí věřit.

Watch on YouTube

Jak známo, půjde o survival-horor o depresivních vzpomínkách na přítelkyni, kterou vám katastrofa vzala. Atmosférou nemá daleko ke Stalkerovi, byť hratelnostně se od něj krapet liší. Budete se zde starat o základnu, řešit náhodné události, řídit svůj tým a navazovat vztahy s frakcemi v nelineárním příběhu s volbami a konsekvencemi.

Hra bude na Steamu dostupná v Early Access od listopadu, jinak na ni budou mít nárok přispěvovatelé přes Kickstarter. Níže ještě starší video z delšího hraní:

Watch on YouTube

Read this next