Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Ovladač PS5 by mohl měřit, jak se zrovna potíte či nervujete

Nález patentu pro ovlivnění herních zážitků.

Pakliže by se tato vychytávka skutečně stala součástí DualShock 5 u PlayStation 5, což zatím není jisté ani potvrzeno, umožnilo by to velice inovativní herní zážitky.

RespawnFirst našli patent Sony týkající se ovladače u příští konzole.

Údajně by mohl využít technologii biometrické zpětné vazby, což znamená, že by tento senzor monitoroval rychlost tlukotu srdce a jak moc se hráč potí, čemuž by následně přizpůsobil hratelnost.

Hráč by prý vůbec nemusel nic zadávat v nějakých otravných menu, všechno by si od něj ovladač "vzal" sám, pokud by tedy tato funkce byla povolena v nastavení konzole.

Mluví se o tom, že v herním průmyslu panuje zájem o více vtahujících a více interaktivních zážitcích, které zajistí větší zábavu hráče.

Čili představme si třeba nějakou srdceryvnou scénu třeba z Detroit či The Walking Dead, kde se musíte rozhodnout mezi špatnou variantou a ještě horší ohledně vaší oblíbené postavy, z čehož máte vyloženě nervy na pochodu. Když by hra prostřednictvím zmíněného ovladače poznala, jak to dost prožíváte, mohla by vše změkčit, abyste se u toho nerozebrečeli či dokonce neměli infarkt, nebo naopak ještě přitvrdit, aby vygradovala vaše emoce na maximum.

Nabízí se i určité jiné možnosti využití, například že by ovladač sám detekoval, který člen rodiny si ho právě vzal do ruky a hodlá začít hrát, a přizpůsobila by se tomu obtížnost, typicky třeba pro děti.

Read this next