Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Herní průmysl pomáhá - veřejná sbírka od Asociace domácích vývojářů

Podpořte ty, kteří mají na hry času nejméně.

Pavel Barák jménem Asociace českých herních vývojářů informoval, že vyhlásili veřejnou sbírku "Herní průmysl pomáhá" na podporu ohrožených zdravotníků v první linii.

Asociace domácích herních studií GDA.cz se tak spojila v boji s pražskou ČVUT a brněnským VUT a institutem CEITEC, kterým věnuje výtěžek sbírky na výrobu obličejových masek a ochranných čelních štítů. Sbírka se tím obrací s výzvou finanční pomoci nejen na všechna herní studia a osobnosti českého herního průmyslu, ale také na všechny příznivce her a širokou veřejnost.

Výtěžek veřejné sbírky bude rozdělen mezi dva projekty. Prvním je ochranná maska Covmask z laboratoří ČVUT, na které spolupracují s iniciativou COVID19. Druhým je projekt čelních štítů z laboratoří FabLab brněnské VUT.

"Za každých 100 000 Kč dostanou zdravotnící 166 ochranných masek. Za každých 100 000 Kč dostanou zdravotnící 5000 ochranných štítů."

Pro podporu sbírky byl zřízen transparentní účet 123-0727990287/0100. Stav účtu lze sledovat zde.

"Pevně věříme, že sbírka bude mít pozitivní efekt a bude nositelem mnoha významných projevů solidarity. S vaší pomocí můžeme podpořit ty, kteří mají na hry času nejméně. Předem děkujeme všem, kteří se zapojí," uvedli organizátoři.

Read this next