Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Sledujte parádních 18 minut Ghost of Tsushima

POSTŘEHY + náznak Batmana.

UPDATE 23:00 - Ghost of Tsushima podle 18 minut nových záběrů ze State of Play vypadá ještě lépe, než se čekalo, a na 17. července se proto těšíme zase o něco více.

Stream se zaměřil hlavně na prozkoumávání otevřeného světa, který se zdá být plný úkolů. Zjistíte, jak v něm budete přijímat úkoly či přesouvat se na koni - běžné waypointy, rychlé cestování či popostrčení dalšího směru od zvířat a či si vyvoláte nápomocný vítr (zkrátka ostrov vás sám navede, prozkoumávaní je srdcem zdejšího designu). Poznávacím znamením této hry jsou jinak neustále se pohybující vlajky, stromy ohýbané ve větru, vlnící se lány pole, hezky vlající oblečení či pěkné efekty kouře a počasí. Prostředí se jeví velmi pestře, rozhodně to nejsou jen ty podzimní lesy a louky, ale také zataženo s blesky či jarní květiny.

Watch on YouTube

Pak přišel na řadu boj při snaze o zničení loděnic. Buď se jedná o brutální bitvu jeden na jednoho s mečem (samurajský styl), nebo naopak stealth postup (styl ducha), kdy nepřátele překvapíte zezadu, zkrátka takový Assassin. Vybrané hrdinovo oblečení nebude mít pouze estetický účel, ale také ovlivní různé atributy a herní styl. Ve svatyních pak najdete různé "šarmy", které vám dají různé perky. Například Charm of Okuninushi je obranný (pomalu obnovuje zdraví během boje), Charm of Unseen Respite zase navýší zdraví o 25%, když použijete kouřové bomby. Body techniky vás zase naučí a dovolí vylepšit schopnosti, což ze hry dělá RPG.

Vyplatí se také sbírat květiny, které umožní upravit barvu vašeho brnění, oblečení či meče. Součástí hry je Photo mód, který umožní změnit barvy, depth of field, výrazy ve tváři a jiné věci, zatímco pohyb Jina je zastaven, ale okolní příroda se dále pohybuje. Dokonce půjde vybrat hudbu ze soundtracku, aby se hodila k vyexportovanému videu. O možnosti zapnout japonský dabing s anglickými titulky už řeč šla, takže závěrem zbývá zmínit režim Samurai Cinema. V něm bude Ghost of Tsushima černobílý a přiblíží se dobovým samurajským filmům, jichž jsou prý tvůrci velkými fanoušky.

Původní článek 13:00 - Dnes večer proběhne prezentace PS4 exkluzivity Ghost of Tsushima, které bude věnováno celé vysílání pořadu State of Play.

Ve 22 hodin našeho času z ní dle PS Blogu uvidíme 18 minut hraní, včetně průzkumu prostředí, boje atd. Zde bude stream:

Vše najdete živě na YouTube či Twitch.

To naopak vábení na nového Batmana na Twitteru před osmi měsíci nikam nevedlo (na rozdíl od Mafia či Crysis) a pak se oficiální účet studia Warner Bros. Montreal na déle odmlčel.

Nicméně teď už se zdá, že by se něco mohlo začít dít. Tvůrci totiž včera odpověděli jednomu tazateli:

"Děkujeme za vaše zapálení pro náš příští projekt. V tuto chvíli se budeme soustředit na představení studia, kdo jsme a proč milujeme dělání her. Zůstaňte naladěni!"

Dle toho to vypadá na oznámení Batmana až během léta. Kotaku před časem napsalo, že Warner Bros plánovali trojici velkých oznámení na E3 2020 (viz i Údajně uniklé E3 plány Warner Bros: Hitman 3, Injustice 3 a Batman), kterými měly být právě Batman plus Harry Potter a příští projekt od Rocksteady, ale po zrušení veletrhu asi došlo k posunu na později.

Read this next