Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Bootovací sekvence PS5, která je vyšší než Xbox Series X či PS4

+ nejsledovanější stream historie, tišší chlazení a nový slogan.

Tyhle dozvuky významných konferencí mnozí milují. Pojďme si je proto shrnout pěkně na jednom místě!

Včerejší vysílání PS5 her bylo tou nejsledovanější herní akcí na YouTube v historii, když překonalo jakékoli dřívější odhalení konzolí či E3 streamy, prozradila manažerka přes statistiky v Google, aniž by dodala přesná čísla, ale víme, že ve špičce tam viselo 2,1 milionu diváků souběžně.

Bylo na něm sympatické, že to nebyla jen tuctová přehlídka jednoho traileru za druhým, ale mezi nimi byly různé krátké animace s všemožnými variacemi na čtyři slavné ikony PlayStationu - nebo také nové logo "Play has no limits", tedy že hraní nemá žádná omezení.

Jednou je však vystřídalo něco, co působilo jako jednoduchá bootovací sekvence PS5 - takže každý může vyslovit názor, zda se mu líbí více či méně než bootování Xbox Series X:

Obchodní šéf evropské Sony Simon Rutter pro The Guardian zase utrousil, že "vyvinuli nemalé snahy, aby byl chladící systém PS5 méně hlučný než v minulých generacích".

Více k tomu nesdělil, ale už dřívější report Bloombergu tvrdil, že Sony prý implementovala nezvykle drahý systém chlazení PS5 a že půjde o významný pokrok. Patent k devkitu PS5 zase hovořil o "plularitě chladících větráčků", které zásobují přívod vzduchu k chlazení a zařídí, aby se konzole nepřehřívala.

Podrobné technické specifikace stroje zatím nejsou k dispozici, leč z různých útržků někteří nadšenci sestavili neoficiální srovnání velikosti PS5 s Xbox Series X či s PlayStation 4 a PS4 Pro. Podle nich by PS5 měla být o něco vyšší (větší) než kterékoli konkurenční zařízení:

Read this next