Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dvě nové značky pro PS5 představeny: Returnal a Pragmata

Nehostinná planeta a holka v "rozbitém" New Yorku jak od Kojimy.

Aby to nebyla jen samá pokračování zavedených sérií, musela se Sony pro PlayStation 5 vytasit i s nějakými novými značkami.

Returnal bude dosud nejvíce ambiciózním projektem finského studia Housemarque, které se předtím soustředilo na arkády typu Alienation, Super Stardust HD či Resogun.

Zde vás ve 2021 pošlou na nehostinnou tajemnou planetu v third-person střílečce s uvízlou vesmírnou pilotkou. Pokaždé, když zemře, bude oživena v pozměněné podobě.

Hratelnost má kombinovat akci s kradmým postupem a budete moci jednoduše přepínat mezi zbraněmi jediným triggerem na DualSense gamepadu. Jiné uplatnění najde PS5 coby exkluzivní platforma v 3D audiu, které vám má pomoci zorientovat se v cizáckém světě a nepřehledném boji.

Watch on YouTube

Mnohem lákavěji dle debutového filmečku působí Pragmata, nová značka od Capcomu pro PS5, ovšem cílená až na rok 2022.

Zavede vás do opuštěného, jaksi zaseklého velkoměsta ala Times Square z New Yorku, kde pouze běží velkoplošné reklamy mezi žlutými taxíky. Postava ve skafandru dokáže svými schopnostmi a kapsulemi odhalit, co se dělo v prostředí, a potká tam dívenku vedle hologramu kočky. Načež se něco stane a všechno včetně aut je vymrštěno vysoko do vzduchu a vcucnuto přes jakousi orbitální stanici na Měsíc (nebo obráceně?).

Mnozí byli přesvědčeni, že to natuty musí být nový projekt Hideo Kojimy nebo pokračování Death Stranding, ale zatím k tomu nejsou žádné informace. Není vyloučeno, že za pár dnů může být slavnostně odhaleno, co to vlastně bude zač.

Watch on YouTube

Read this next