Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Šestiminutový průchod s orlem v The Pathless a výroční re-edice klasiky Braid

Dvakrát indie i na PS4.

Že to není jen o soustředění na AAA trháky na PlayStation 5, dokázala Sony v dnešním vysílání State of Play hned dvojici indie her, které budou existovat i pro staré konzole a její majitelé nebudou nijak ochuzeni.

Předně to je dobrodružství The Pathless od tvůrců ABZU z partičky Giant Squid.

Z ní jsme dostali šestiminutový průchod po tajemném ostrově, který zaplavila temnota a infikuje ho jedem. Hra bude i pro PS5, PC a iOS prostřednictvím Apple Arcade někdy koncem letošního roku.

Hráč se ocitne v roli Lovce, legendárního lučištníka, který má orla coby nápomocného společníka. I díky němu dokáže řešit hádanky v ruinách, prozkoumá, co ho čeká v hlubokých lesích, a bude bojovat s monstry, která běsní po ostrově. Vztah mezi hrdinou, orlem a osudem celého světa má být náležitě vybalancován.

Watch on YouTube
Watch on YouTube

Dále byla oznámena Anniversary re-edice známé puzzle plošinovky Braid z roku 2008.

Venku bude někdy v prvním čtvrtletí 2021 nejen pro PS4, ale také pro PS5, Xbox One, Xbox Series X, Nintendo Switch, PC, Mac a Linux.

Hra prý byla ručně přemalována, aby vyhovovala současným monitorům a aby vypadala jako "živoucí obraz". Na každý pixel z originálu jich teď prý bude devět, vyšperkovány budou také pozadí a animace.

Krom toho máme počítat s vylepšeným zvukem a éterickou hudbou. Tvůrci také přidají mnoho hodin jejich komentáře.

Watch on YouTube

Read this next