Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

GeForce NOW míří na Chromebooky

Více funkcí směřuje do cloudu.

K milionům PC, Maců, streamerů SHIELD a zařízení s OS Android se dnes s podporou GeForce NOW přidávají také Chromebooky. Podpora služby na ChromeOS je ode dnešního dne dostupná v beta verzi.

Začít je jednoduché, stačí zamířit na play.geforcenow.com a zaregistrovat svůj účet. Při zakládání účtu nového lze zvolit mezi plánem Founders nebo Free. K tomu je po omezenou dobu možné za 695 Kč upgradovat na šestiměsíční členství Founders kombinované se speciální Hyper Scape nabídkou zahrnující token předplatného Battle Pass první sezóny Hyper Scape a exkluzivní balíček obsahu do hry. Celková hodnota balíčku je přes 1500 Kč.

Do služby se také chystá funkce Ansel k pořizování fotografií přímo ve hře. Doplní tak již podporované NVIDIA Highlights a Freestyle přidané začátkem tohoto roku.

Někteří studenti míří zpět do školy. Jiní budou studovat dálkově z domova. Chromebooky, jejichž obliba celosvětově roste, jsou skvělé počítače pro studenty. Jde o jednoduchá a bezpečná zařízení, které umožní svižnou práci. Díky GeForce NOW je na nich nyní možné také hrát.

Miliony členů GeForce NOW mohou hrát se svými přáteli bez ohledu na platformu, ať už jde o PC, Mac, Android nebo nově právě Chromebooky. Streamovány jsou PC verze her z digitálních obchodů Steam, Epic Games Store a Ubisoft Uplay. Vývojáři tak nemusí přidávat vývojový cyklus pro cloudové hraní a hráči mají okamžitý přístup k existujícímu ekosystému více než 650 her, mezi něž patří i 70 nejhranějších free-to-play titulů. Až koncem tohoto roku vyjdou hry jako Cyberpunk 2077 od CD Projekt Red, bude je možné díky GeForce NOW hrát hned od vydání i na Chromebooku.

Mezi platformami se díky GeForce NOW také snadno přenášejí uložené pozice a postup ve hře. Lze tedy jednu hru hrát střídavě na PC, chytrém telefonu i Chromebooku, stačí jen připojit myš pro větší pohodlí.

Srdcem GeForce NOW jsou PC hry a společnost NVIDIA se snaží do streamovací služby přinášet funkce, na které jsou hráči zvyklí právě z PC. První z nich je Steam Game Sync pro snadnou synchronizaci knihovny z populárního obchodu. I když byla tato možnost spuštěna teprve nedávno, získala si rychle oblibu hráčů na PC i zařízeních Mac. A majitelům Chromebooků bude zpřístupněna brzy.

Během několika posledních měsíců byly také představeny dvě oblíbené funkce známé z GeForce Experience. Funkce Highlights poskytuje automatické nahrávání videa, takže je možné snadno sdílet nejlepší herní okamžiky. Freestyle poskytuje hráčům možnost přizpůsobit vzhled her. V nadcházejících týdnech přibude podpora pro Ansel - virtuální "fotoaparát" přímo ve hře, který umožňuje hráčům pořizovat snímky obrazovky v takřka profesionální kvalitě. Tyto funkce jsou však v současné době k dispozici pouze pro PC a Mac.

Read this next