Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Již oficiálně Prince of Persia: Sands of Time remake, včetně infa z předváděčky

+ obrázky, termín, celý trailer a videosrovnání.

Dopoledne uniklé obrázky nebyly příliš kladně přijaty, takže jaký je pocit z tohoto prý "plnohodnotného" oprášení klasiky po již oficiálním oznámení na UbiSoft Forward?

V traileru tradičně moc pasáží z hraní nebylo, většinou spíš cutscény. Proto je fajn, že bylo odvysíláno i videosrovnání s více záběry z alfy remaku, z nichž si uděláte mnohem lepší představu, řekli bychom určitě s pozitivnějším dojmem:

Watch on YouTube
Watch on YouTube

Každopádně Prince of Persia: The Sands of Time Remake nestihne letošní rok, nýbrž je načasován až na hluché období začátku toho příštího - přesně 21. ledna 2021. Pouze pro PC (Epic Games Store a Uplay), PS4 a X1, s možností bezplatného upgradu na PS5 a XSX/S verze. Tady stojí za pozornost, že nevznikají žádné nextgen verze, nýbrž na nových konzolích jen rozjedete old-gen verzi hry přes režim zpětné kompatibility. Verze pro Switch opravdu absentuje, jak se spekulovalo. Cena činí 40 eur, což není málo.

Ptáte-li se, jaké změny oproti originálu dostaneme, tady jsou: nové modely postav nepřátel, nové filmové sekvence s rozšířenými hlasy, zvuky, parkúrovými animacemi a soundtrackem. Proběhla totiž nová natáčení motion-capture a dabingu, čehož se zúčastnil původní hlas prince (Yuri Lowenthal) a Farah (Supinder Wraich).

Kamera, ovládání a boje prý byly předělány, přičemž si můžete vybrat mezi původním a modernizovaným nastavením. Součástí hry bude klasický první díl série Prince of Persia, což je verze z 1992 pro Maca, přístupná kdykoli z hlavního menu.

Jak se Eurogamer dozvěděl na novinářské prezentaci ještě před dnešním ohlášením, na remaku po dva roky pracovala indická studia UbiSoftu v Mumbaji a Pune, jde o jejich prvotinu (předtím jen pomáhala s Just Dance či Steep). Použilo možná překvapivě interní engine Anvil, který pohání sérii Assassins Creed, jen tedy s novými podklady, jinou kamerou a přizpůsobeným ovládáním.

Stvořitel série Jordan Mechner se na remaku podílel formou konzultací během pre-produkce. Pro vývojáře prý bylo zásadní slyšet jeho názor, co by vylepšil, hodně diskusí proběhlo o filmečcích či základních mechanismech. Jordan si prý hru před pár týdny osobně vyzkoušel a byl z ní velmi nadšen, zejména z cutscén či dabingu.

Za předobjednávku získáte tzv. Back to the Origins Set, který přinese původní skin prince, sadu původních zbraní a klasický filtr, který vám připomene tehdejší verzi.

První oficiální obrázky níže:

Read this next