Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

JRC: O PlayStation 5 je enormní zájem, upřednostníme ty s platbou předem

Šéf předního obchodu se vyjádřil pro Eurogamer.

Navazujeme na ranní článek o situaci v Alza.cz a Xzone ohledně předobjednávek PlayStation 5, kde se jich prý dosud nabraly už nižší tisíce kusů (neoficiální údaj).

Za největší domácí řetězec specializovaných prodejen s hrami, JRC Czech, se k tomu pro Eurogamer dnes odpoledne vyjádřil sales and marketing director Martin Bednár:

"O novou konzoli PlayStation 5 je u nás enormní zájem. Bohužel množství určené pro český trh je limitované, nadále však jednáme s lokálním zastoupením PlayStation o dalších dodávkách."

Jak zdůraznil, JRC upřednostní zákazníky, kteří svou předobjednávku zaplatili předem. Tito lidé tam mohou mít jistotu, že svou konzoli obdrží v den vydání. JRC spustilo možnost předobjednávky mezi prvními krátce po půlnoci ze středy na čtvrtek (dali jsme vám to vědět hned pár minut poté).

Obchod také slíbil, že bude včas informovat všechny své zákazníky o stavu jejich objednávky, aby byli v obraze.

Bednár závěrem varoval, že alokované zásoby pro oficiální start 19. listopadu 2020 jsou už nyní v JRC víceméně rozebrány (na jejich webu se již nyní nově uvádí "bez garance dodání v 2020"), ostatně tak jako v drtivé většině obchodů ve světě. Po fenomenálním úspěchu PS4 je zkrátka o příští generaci konzole od Sony obrovská poptávka, což se dalo předpokládat:

"Ten, kdo si u nás udělá předobjednávku nyní, si bude muset počkat na začátek příštího roku, kdy očekáváme další naskladnění. Aktuálně jsme posunuli datum vydání na únor 2021."

Read this next