Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

PS5 si vyhlédly loupežné gangy přepadávající kamiony

Report z Británie.

Řidiči náklaďáků a kamionů ve Velké Británii byli vyzváni k větší ostražitosti.

Organizované gangy kriminálníků totiž v uplynulém roce provedli téměř třicítku přepadení, jako by šlo o GTA Online. Tedy něco mnohem většího, než když doručovatel odjel pryč i s nedoručenou zásilkou poté, co zjistil, že měl nějakému dítěti doručit pod stromeček PS5, ale raději si ji nechal pro sebe.

Vyhlížejí si zejména luxusní zboží, drahou elektroniku (mobilní telefony či televize) a nově také silně nedostatkovou konzoli PlayStation 5 od Sony. Teď před Vánoci totiž takto po silnicích putuje spousta lukrativního nákladu, který se pak dá dobře zpeněžit. Nikoli jako ti podvodníčci, kteří na eBay prodávají údajnou konzoli a místo ní pak v krabici přijde pouhá tvárnice.

Jak píší The Times, k těmto loupežím dochází za jízdy, kdy kamion ze všech stran obklíčí několik osobních aut. Otevřou si zadní vrata a zboží přehodí do jiného auta.

Minulý měsíc prý takto došlo k vykradení nákladu s produkty Apple za pět milionů britských liber nebo dvou stovek televizí za 136 tisíc liber, což se ovšem stalo z distribučního centra, samozřejmě nikoli za jízdy.

List dodává, že nebozí řidiči nemají žádný bezpečnostní výcvik a byli najati jen jako obyčejní zaměstnanci, i kvůli nedávnému nárůstu poptávky po online nakupování.

Pravděpodobně prý dochází k úniku informací, kde se bude který náklad kdy nacházet, takže si pak zločinci svou oběť vytipují a vše pečlivě připraví. Tyto manévry, jaké spíš známe z filmů či her Rychle a zběsile, prý nelze provádět jen tak náhodně.

Read this next