Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Necháte ve hrách vzkaz a pomoc ostatním hráčům?

Patent Sony.

Udělat hry přístupnějšímu širšímu publiku a propojit mezi sebou komunitu se snaží nový patent Sony.

Fungovat by měl podobně jako v nedávném remaku Demons Souls pro PS5, který nabídl 180 nápomocných videí přes Aktivity, případně ve starším Dark Souls. Nebo jako na popsaném obrázku z Killzone na obrázku níže.

Hráči by v singleplayerových i multiplayerových hrách pro PlayStation zanechali ostatním hráčům vzkazy ve formě textu, obrázku či audia. Vše by bylo samozřejmě někým moderované či filtrované, aby se tam neobjevoval nějaký spam či balast.

Vhodné by to bylo zejména jako návod, na co si dát pozor, takové kontextové tipy od zkušenějších (či nejvýše hodnocených hráčů) pro nováčky, kteří by se pak nebáli pustit i do komplexnějších titulů, na něž si běžně troufnou jen hardcore hráči.

Patentu si všimli jako první na Scrubwiki.

Sony zkrátka chce řešit problém, kdy některé příliš rozsáhlé či komplikované hry odrazují hráče od ponoření se do nich. Ať už jde o čas nutný na jejich projití, když lidé mají jen třeba pár desítek minut mezi běžnými denními povinnostmi. Nebo o to, že při zákysu hledají pomoc na stránkách na internetu nebo na YouTube, což někdy může zabrat moc času.

Read this next