If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Proběhla sbírka na digitalizaci starých Levelů, s přilepenou šancí dát něco vydělat redaktorům přes knihy

Bude i poslední pořad LevelTV za půl milionu?

Autoři Levelu se po dlouhých přípravách vypravili na Startovac, aby tento už vícemeně neaktuální papírový formát zviditelnili a třeba i položili základy pro budoucí financování každého z čísel samotného časopisu.

Jak ostatně říká Petr Poláček na svém Facebooku, nemají z přípravy magazínu prý ani kačku (živí je už každého dlouho něco úplně jiného, jako 3D tiskárny Prusa Research či pozice PR manažera v Bohemia Interactive), jen to jsou prý víkendy a noci v h...

Cílem projektu, na nějž se zde hledají peníze od široké veřejnosti, je digitalizace starších čísel Levelu, aby se nemuselo uchovávat 300 čísel v papírové podobě, což může být složité nejen při stěhování. Snaží se i o zjištění, zda by to čtenáři a fanoušci vůbec chtěli, namísto amatérského skenování v domácích podmínkách - i třeba jako takovou vzpomínku pro budoucí generace, vývojáře a akademiky.

"Proto jsme se domluvili s plzeňskou firmou EXON, která provozuje profesionální velkoformátové skenery a speciální software, díky kterému může Levely do digitální podoby převést v maximální kvalitě," vysvětluje se v popisku, který zmiňuje i strojově čitelnou podobu.

Že je o tento počin zaštítěný i Drakenem zájem, dokládá již vybraných 424 tisíc korun od více než dvou stovek podporovatelů za úvodní zhruba den a půl. Nejnižší možností příspěvku je 100 korun, za něž obdržíte jedno staré číslo časopisu.

V tuto chvíli je tedy už jisté, že se dosáhne na vyšší úrovně Startovace, jako je digitální archiv Levelu s pokročilým vyhledáváním a napojením na archiv videí z LEVEL DVD. Stejně jako na vydání rozhovorů z časopisu ve formě knihy, kde budou i nějaké bonusové otázky a odpovědi, které se původně nevešly (přilepšení pro rozhovorového specialistu Pavla Dobrovského tady bude činit necelých 200 tisíc korun).

Když se bude v příštích čtyřiceti dnech dařit ještě více, konkrétně pokud padne meta milionu a půl korun, bývalý šéfredaktor Martin Bach by případně připravil ještě originální knihu o historii českých her po roce 1993, která by s 800 tisíci korunami k dispozici na napsání měla být více než solidní. Možná vznikne i definitivně poslední pořad Level TV, pro nějž by nynější čtyřicátníci měli rozpočet půl milionu korun, což je opět částka, se kterou se již dá slušně pracovat, resp. zajistit špičkové zázemí i střih. Více zde.

Cover image for YouTube videoČasopis LEVEL: Podpořte vznik digitálního on-line archivu všech čísel!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments