Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Pohled na cestování a události z Little Devil Inside

O fungování mapy a misí v pěti minutách.

Devatenáctým stoletím inspirovaná akční adventura s RPG prvky patřila mezi to nejlákavější z posledního vysílání State of Play z minulé noci.

Neostream Interactive chystají Little Devil Inside nejen pro PS5, PS4 a PC (na nich bude nejdříve), ale také pro Xbox One, Xbox Series a Switch, kam nicméně dorazí až někdy později. Jako datum vydání stále platí neurčitý rok 2022.

To, co uměleckým směřováním i vlakem trochu připomíná styl Syberia od Benoita Sokala, nabídlo v pěti minutách mix survival mechanismů, bitev s monstry i možnost voleb hráče.

Watch on YouTube

Poprvé tam také byla předvedena herní mapa i jak zde funguje cestování přeskočením typické mise. Tvůrci se prý snažili o vytvoření dynamické miniatury herního světa, kde když se budete pohybovat, narazíte na různé události.

Některé události vás přinutí k akci, jiným se lze vyhnout. Občas jde o jednoduché interakce, jako třeba doplnění paliva na benzínce či odstranění zablokované silnice. Programátoři prý usilují o to, aby přechody mezi mapou a misí byly co nejplynulejší.

Nehledě na typ mise byla hráčům slíbena možnost svobodného pohybu po světě, kde se dá přesouvat po svých, na svém mezkovi, v dopravních prostředcích i ve vlaku. Chůze bude samozřejmě nejpomalější, ale dostanete se takto i do míst, kam by to jinak nešlo.

Za pozornost stojí i zmínka, že tato hra není o co nejrychlejším vylevelování vaší postavy a proběhnutí veškerého obsahu jako jinde. Naopak, tady se nikam nespěchá (takže ani žádné rychlé cestování) a vše je navrženo tak, abyste si to vychutnali ve svém pomalém tempu, kdy půjde i o emoce a dostatek času na veškeré činnosti.

Read this next